2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Külföld

„A közösségi média akkor lehet hasznos, ha mérsékelten és visszafogottan használják”

A közösségi média is a társadalom segítségére lehet, ha jól használják - jelentette ki Ferenc pápa Dublinban. A katolikus egyházfő írországi látogatása keretében egy családfesztiválra látogatott, ahol hozzátette: az online hálózatok segíthetnek egy, barátságon és szereteten alapuló emberi kapcsolatrendszer felépítésében. Ferenc 40 év után az első pápa, aki Írországba látogat. Vasárnap délután Dublin legnagyobb parkjában, csaknem félmillió ember előtt mond misét.

A megszokott pápamobil helyett egy egyszerű kék Skodával vonult végig Dublin utcáin Ferenc pápa. A visszafogottságáról és költségcsökkentő reformjairól is elhíresült egyházfő írországi programja egyik részeként egy, a családoknak szóló világkonferencián vett részt Dublinban. Beszédében a modern média pozitív hatásait emelte ki, rámutatva, hogy a közösségi oldalakat is lehet jól használni.

„Segítettetek nekünk megérteni, hogy a közösségi média nem szükségszerűen jelent problémát a családoknak, segíthet kiépíteni egy, barátságon, együttérzésen és támogatáson alapuló hálózatot. A családok az internet segítségével összekapcsolódhatnak, és ebből nyerhetnek támogatást is. A közösségi média akkor lehet hasznos, ha mérsékelten és visszafogottan használják” – mondta a pápa, aki ugyanakkor azt is hozzátette: a közösségi média eszközei nem helyettesíthetik a személyes emberi kapcsolatokat - ennek illusztrálására egy szelfire is vállalkozott a közönség soraiban ülő egyik fiatal hívével.

A történelmi látogatást ugyanakkor beárnyékolja, hogy Írországban, ahol egészen a közelmúltig a lakosság csaknem 90 százaléka vallotta magát gyakorló katolikusnak, az elmúlt években egyre többen fordulnak el az egyháztól az évtizedeken át tartó, elhallgatott erőszakos visszaélések, zaklatások, gyermekbántalmazási ügyek miatt. A pápa ezeket egy szombati beszédében maga is az egyház szégyenének nevezte, és ígéretet tett az ügyek részletes kivizsgálására.

Ferenc pápa vasárnap délután, Dublin legnagyobb parkjában, a Phoenix-parkban celebrál ünnepi szentmisét, amelyre több mint félmillió hívőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Fellőtték a SpaceX űrhajóját, négy civil repül a Föld körül

Magyar idő szerint hajnalban kezdetét vette az Inspiration 4 névre keresztelt űrmisszió. 2021. szeptember 16.

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!