2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

„A közösségi média akkor lehet hasznos, ha mérsékelten és visszafogottan használják”

A közösségi média is a társadalom segítségére lehet, ha jól használják - jelentette ki Ferenc pápa Dublinban. A katolikus egyházfő írországi látogatása keretében egy családfesztiválra látogatott, ahol hozzátette: az online hálózatok segíthetnek egy, barátságon és szereteten alapuló emberi kapcsolatrendszer felépítésében. Ferenc 40 év után az első pápa, aki Írországba látogat. Vasárnap délután Dublin legnagyobb parkjában, csaknem félmillió ember előtt mond misét.

  • „A közösségi média akkor lehet hasznos, ha mérsékelten és visszafogottan használják”

A megszokott pápamobil helyett egy egyszerű kék Skodával vonult végig Dublin utcáin Ferenc pápa. A visszafogottságáról és költségcsökkentő reformjairól is elhíresült egyházfő írországi programja egyik részeként egy, a családoknak szóló világkonferencián vett részt Dublinban. Beszédében a modern média pozitív hatásait emelte ki, rámutatva, hogy a közösségi oldalakat is lehet jól használni.

„Segítettetek nekünk megérteni, hogy a közösségi média nem szükségszerűen jelent problémát a családoknak, segíthet kiépíteni egy, barátságon, együttérzésen és támogatáson alapuló hálózatot. A családok az internet segítségével összekapcsolódhatnak, és ebből nyerhetnek támogatást is. A közösségi média akkor lehet hasznos, ha mérsékelten és visszafogottan használják” – mondta a pápa, aki ugyanakkor azt is hozzátette: a közösségi média eszközei nem helyettesíthetik a személyes emberi kapcsolatokat - ennek illusztrálására egy szelfire is vállalkozott a közönség soraiban ülő egyik fiatal hívével.

A történelmi látogatást ugyanakkor beárnyékolja, hogy Írországban, ahol egészen a közelmúltig a lakosság csaknem 90 százaléka vallotta magát gyakorló katolikusnak, az elmúlt években egyre többen fordulnak el az egyháztól az évtizedeken át tartó, elhallgatott erőszakos visszaélések, zaklatások, gyermekbántalmazási ügyek miatt. A pápa ezeket egy szombati beszédében maga is az egyház szégyenének nevezte, és ígéretet tett az ügyek részletes kivizsgálására.

Ferenc pápa vasárnap délután, Dublin legnagyobb parkjában, a Phoenix-parkban celebrál ünnepi szentmisét, amelyre több mint félmillió hívőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!