2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

A környezetvédők eltorlaszolták a Heathrow bejáratát

Hír TV

2019. április 19., péntek 13:56

Megbénította a Heathrow repülőteret a klímaváltozás ellen tüntetők egy csoportja a húsvéti hétvége legforgalmasabb napján. A Londonban több napja tartó demonstrációban közel 500 embert már letartóztattak a hatóságok. A tüntetők április 29-ig tervezik az akciósorozat folytatását.

Az Extintion Rebellion nevű csoport által szervezett demonstrációk napok óta nehezítik London közlekedését.  A tüntetők, hogy még jobban felhívják a figyelmet a klímaváltozásra, nagypénteken London legnagyobb repterén, a Heathrow-n tiltakoznak. A repülőtér üzemeltetőjének szóvivője bejelentette: a hatóságokkal együtt mindent megtesznek, hogy a légikikötő forgalma zavartalan legyen, mivel az ünnepek miatt sokan indulnak útnak.

A héten London belvárosában a kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, Emma Thompson is beállt az aktivisták közé.

A helyenként eldurvuló tüntetésről több aktivistát is elvittek a rendőrök, eddig mintegy 500 embert vettek őrizetbe. Többen meghökkentő módját választották a tiltakozásnak. Szerdán például ketten felmásztak egy vonat tetejére London üzleti negyedében és pillanatragasztóval ráerősítették kezüket a kocsira, egy társuk pedig a szerelvény ajtajánál tette ugyanezt. Az akció miatt 30 percig vesztegelt a vonat az állomáson, a három demonstrálót letartóztatták.

A napok óta tartó tiltakozások miatt a lakosság türelme már kezd fogyni. Néhányan dühösen estek neki a tüntetőknek, mert nem jutnak el időben a munkahelyükre.

Az Extinction Rebellion olyan törvényeket követel, amelyek alapján 2025-ig nullára csökkentenék Nagy-Britanniában a globális felmelegedést okozó szennyezőanyagok kibocsátását. A csoport április 29-ig tervezi akciósorozatának folytatását

Hír Tv

x
Rendkívüli hír