2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

A kormányt támadják a palesztin-párti tüntetők Rómában + videó

Kormány ellenes erőszakos megmozdulásba fordultak át a palesztin-párti tüntetések Rómában. A születésekkel foglalkozó konferencián elhallgattatták a családügyi minisztert a lázadó diákok. A La Sapienza Egyetemen is elhúzódó tüntetésre készülnek, sátortábort állítottak fel az egyetemisták. Az anarchista csoportok között volt palesztin terrorista is, beszivárgott a római egyetem tüntetéseire. A HírTV-t János Dalma tudósította, Rómából.

  • A kormányt támadják a palesztin-párti tüntetők Rómában + videó

Újra elkezdődtek a palesztin-párti tüntetések a római La Sapienza Egyetemen. A híradások szerint a csütörtök esti órákban 300 demonstráló foglalta el a politikai tudományokkal foglalkozó kart. A szociológiai kar is órákon keresztül használhatatlanná vált, bombariadó miatt kellett kiüríteni. Az amerikai és bolognai egyetemek lázadásának mintáját követve a római La Sapienza területén is elkezdődött a sátortábor felállítása. A zavargások várhatóan az Akadémiai Szenátus május 14-ére tervezett üléséig folytatódnak, amikor megpróbálnak nyomást gyakorolni az egyetem rektorára, hogy szüntesse meg az izraeli egyetemekkel kötött együttműködési megállapodásokat.

A sajtó arról számol be, hogy a tüntetők egy része egyenesen a Vatikán közelében zajló súlyos demográfiai problémákkal foglalkozó konferenciáról érkezett, ahol elhallgattatták Eugenia Roccella családokért felelős minisztert.

Az önmagukat tarnsfeministáknak definiáló fiatalok a délutáni órákban a La Sapienza egyetemre demonstráltak. A megmozdulások pénteken is folytatódtak a születésekről szóló konferencián. A hatóságok azonban a helyszín elérése előtt megállították a menetet, amikor heves összecsapás alakult ki a sorfalat álló rohamrendőrök és a diákok között. Öt személy megsérült az összecsapásban, egy fiatalt letartóztattak.

Riccardo Pacifici a Római Zsidó Közösség volt elnöke arról számolt be a sajtónak, hogy az olasz egyetemeken tanulmányokat folytató zsidó származású diákok nem érzik magukat biztonságban. Előítéletek és fenyegetések áldozatai, nem kizárt, hogy őrizetet kell biztosítani számukra. A sajtó arról is beszámolt, hogy az anarchista csoportok között palesztin terrorista is beszivárgott a La Sapienza Egyetem tüntetéseire. A férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!