2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

A kórházból üzent Robert Fico + videó

Próbáljuk megnyugtatni a társadalmat, hogy a következő órákban és napokban ne ismétlődhessen meg még egy ilyen esemény- továbbította Robert Fico szavait az újonnan megválasztott államfő, miután beszélt a kórházban a meglőtt miniszterelnökkel.

  • A kórházból üzent Robert Fico + videó

Öt lövés, ennyiszer húzta meg a ravaszt Robert Fico merénylője szerdán. A szlovák közhangulat a támadás óta továbbra is feszült. 

Fel kell kérnünk az embereket, hogy ne harcoljanak egymás ellen, csak azért, mert más politikai nézetük van. Meg kell állítanunk, ezt a hatalmas feszültséget a társadalmunkban. Ez most a mi Missziónk- jelentette ki a leendő szlovák elnök. Peter Pellegrini hozzátette: az orvosi konzílium hétfőn fog ülésezni, hogyan alakuljanak a további kezelések, továbbá amennyiben Robert Fico állapota engedi, átszállíthatják Pozsonyba. Jelenleg nincs szó újabb műtétéről -tette hozzá a megválasztott államfő.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban elmondta, hogy imádkoznak a miniszterelnökért és azt kívánják, hogy Robert Fico minél előbb felépüljön. A kormányfő az emberségen túl, politikai következményekről is beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök: "Ez egy nagy veszteség Magyarország számára, mert)) mégha fel is épül a miniszterelnök úr akkor is most hónapokra, és éppen a legfontosabb hónapokban esett ki a munkából. Egy olyan választás előtt állunk Európában, amely nem egyszerűen azt hiszem, hogy eldönti,eldöntheti, azt hiszem el is fogja dönteni az amerikai választással együtt, a háború és béke kérdését Európában. Itt nagyon kellett volna Robert Fico, itt nagyon kellett volna egy békepárti Szlovákia."

A szlovák miniszterelnök elleni támadás több mint húsz év után az első merénylet, amelyet magas rangú európai politikai vezetővel szemben hajtottak végre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!