2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A konzulátusra menekült a „kocsmarabló” + Videó

Letartóztattak egy férfit Sydneyben, mert egy rablás után a közeli kínai konzulátusra próbált bemenekülni. Társát még a helyszín közelében elfogták. Az üldözés közben lövöldözés is volt, de senki sem sérült meg.

Egy drótkerítésen keresztül jutott be a kínai konzulátus területére a sydney-i rablási kísérlet egyik gyanúsítottja. A férfi társával együtt egy közeli kocsmát próbált meg kirabolni, a terv viszont kudarcba fulladt. Egyiküket a helyszínen elfogták, a másik rablónak viszont sikerült a közeli nagykövetséghez menekülnie, eközben több lövés is eldördült. A rendőrség körbevette az épületet, a férfi 6 órával később megadta magát. Egyedül ő szenvedett kisebb sérüléseket, azokat is a kerítés átmászásakor szerezte.

A konzulátuson vészhelyzetet rendeltünk el, és szorosan együttműködtünk a rendőrséggel annak érdekében, hogy az épület és a személyzet biztonságban legyen – mondta Liu Kan kínai konzul.

A rendőrség szerint a rablónak semmilyen kapcsolata nem volt a kínai diplomáciai kirendeltséggel. Valószínűleg csak menekülés közben választotta ki búvóhelynek a szigorúan őrzött épületet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!