2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

A konzervatívizmus jövőjével foglalkozó konferencián szólal fel Salvini és Orbán Rómában

2020. február 4., kedd 13:43

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal azon a kétnapos római konferencián, amelynek középpontjában a nemzeti konzervatívizmus áll. A rendezvény kiemelten foglalkozik a nemzetállamok függetlenségének, önrendelkezési lehetőségének és vallásszabadságának kérdésével az Európai Unió “uralma” alatt. Azt vizsgálják, továbbra is kívánatos-e a nemzetek szabadsága, és ha igen, mit kell tenni ennek elérése érdekében.

 

A konferencia beharangozójában arról írnak, mindenki számára világos, hogy Európa válaszúthoz érkezett. Egyesek szerint az Egyesült Államokban és Európában tapasztalható erősődö nacionalizmus veszélyt jelent a II. világháború után kialakult liberális demokráciákra, mások ellenben úgy vélik, a patriotizmus és a nemzetek szabadságának hangoztatása a múlt század legjobb politikai hagyományainak folytatása. A rendezvény arra keresi a választ, fenyegető veszély jelent -e a nemzeti konzervatívizmus, vagy éppen erény.

A konferencia külön foglalkozik a nemzetállamok függetlenségének, önrendelkezési lehetőségének és vallásszabadságának kérdésével az Európai Unió uralma alatt. Azt vizsgálják, továbbra is kívánatos-e a nemzetek szabadsága, és ha igen, mit kell tenni ennek elérése érdekében.

A rendezvényen Matteo Salvini és Orbán Viktor mellett több neves diplomata és kutató, köztük Anna Maria Anders, Christopher DeMuth, Rod Dreher, Yoram Hazony, Ryszard Legutko, Marion Maréchal, Giorgia Meloni, Douglas Murray, John O’Sullivan és mások is felszólalnak.

PestiSrácok

 

KAPCSOLÓDÓ: 

A magyar kormány családügyi és adópolitikáját méltatta Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke