2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

A magyar kormány családügyi és adópolitikáját méltatta Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke

Magyarországot nevezte példaképnek Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a Rómában zajló Nemzeti Konzervativizmus című konferencia hétfő esti megnyitója előtt újságírói kérdésekre válaszolva.

  • A magyar kormány családügyi és adópolitikáját méltatta Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke

 

Giorgia Meloni kijelentette, hogy a magyar kormány "családtámogató és születésvédő" politikáját tanulmányozni és utánozni kell. Ezenkívül kiemelte a 15 százalékos adókulcsot is: a Magyarországon "jól működő modelleket át kell venni"- jelentette ki.

Az FdI közleménye szerint Giorgia Meloni és Orbán Viktor a konferencia esti megnyitója előtt találkozott egymással.

"A találkozó a politikai kapcsolatok és a közös európai nézetek megerősítését szolgálta. Olyan Európát akarunk, amelyik erős és tudatában van a különböző nemzetek identitásának, és amely végre a népek és nem a lobbik oldalán áll"

- nyilatkozta Maria Cristina Caretta, az FdI képviselője.

A sajtónak nyilatkozva Meloni elmondta, hogy Orbán Viktorral nem beszéltek a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatáról. Hozzátette azonban, hogy ha a Fidesz és az EPP útjai esetleg különválnak, "örömömre szolgálna, ha az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójához csatlakozna".

Giorgia Meloni a konferencia előtt a SkyTg24 olasz hírtelevízióban "szövetségesének" nevezte a magyar miniszterelnököt. Ott is kiemelte, hogy példaértékűnek tartja a magyar kormány pénz- és adóügyi politikáját, a magyarországi határvédelmet, a "fantasztikus" családtámogatási rendszert, valamint az "iszlamizáció ellenes" fellépést. Giorgia Meloni hozzátette, az Európai Uniót "az bántja", hogy

Orbán Viktor azon kormányfők egyike, aki úgy gondolja, hogy "az Európához való tartozás nem jelent lemondást a nemzeti szuverenitásról".

"Magyarország önállóságát védi a nemzetállamok szabadságát sérteni tűnő EU-val szemben"

- jelentette ki Meloni.

A 2000-ben, Hollandiában konzervatív fiatalok alapította Edmund Burke alapítvány szervezte konferencia az Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan, II. János Pál pápa és a nemzetek szabadsága címet kapta. A római belváros egyik szállodájában zajló találkozón többek között Ryszard Legutko lengyel filozófus, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció elnöke, Marion Maréchal a francia Nemzeti Tömörülés (NT) politikusa, az ezt vezető Marion Le Pen unokahúga szólal fel, valamint Douglas Murray brit író, az amerikai Christopher DeMuth, aki Reagan elnök egykori tanácsadója volt, Yoram Hazony izraeli író.

Giorgia Meloni kedden Washingtonba utazik, ahol az úgynevezett National Prayer Breakfast találkozón szólal fel, Donald Trump amerikai elnökkel egy napon.

Elemzők rámutattak, hogy

az amerikai konzervatív erők szemében Giorgia Meloni képviseli a hozzájuk legközelebbi európai jobboldal megtestesítőjét.

A Time magazintól 2020 egyik politikai kulcsszereplőjének kikiáltott Meloni a jelenleg 12 százalékra mért FdI-t a második legnagyobb olasz jobboldali erővé tette, mely megelőzte Silvio Berlusconi Hajrá Olaszországát (FI) is.

Giorgia Meloni hangsúlyozta, hogy az FdI képviseli Olaszországban a jobboldalt. Hozzátette, hogy az FdI nem versenyzik a Matteo Salvini vezette Ligával.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!