2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bundicsfilm 03:00

Külföld

A kevésbé sűrűn lakott területekre küldené a migránsokat az olasz kormány

Nem bírják az olasz városok a migrációs nyomást. A kormány ezért a kevésbé sűrűn lakott Szardíniára és Molise tartományba küldené az illegális bevándorlókat. Több mint 100 ezren érkeztek idén Olaszországba. A migránsok 90 százaléka nem jogosult a menekültstátuszra.

  • A kevésbé sűrűn lakott területekre küldené a migránsokat az olasz kormány

Megállás nélkül érkeznek a kisebb-nagyobb bárkák az olasz partokhoz. A mostani hétvégén is 2500 voltak a lampedusai befogadóközpontban, ami a megengedett létszám hatszorosa. A problémát súlyosbítja, hogy egyre több kiskorú érkezik egyedül az országba, akiknek külön befogadó intézményekre lenne szükség, ilyen létesítmények azonban nem állnak rendelkezésre.

A polgármesterek és tartományi vezetők azonban nem bírják a nyomást és nem hajlandóak több afrikait elszállásolni. A kormány ezért a kevésbé sűrűn lakott Szardíniára és Molise tartományba készül átirányítani az újonnan érkezőket.

Egy úgynevezett „Mattei tervet” is kidolgozott, amely az afrikai országok gazdasági támogatását segítené. Ezzel szeretnék a fekete kontinensen élőket maradásra bírni. Közben az Olaszországban illegálisan tartózkodókat visszatoloncolnák, de ehhez az Unió támogatása kellene.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!