2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

A kárpátaljai magyarokért szólalt fel Bocskor Andrea az Európai Parlamentben

Az egész kárpátaljai magyar kisebbséget támadják Ukrajnában - közölte Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő az unió keleti partnerségéről rendezett vitán. A plenáris ülés elnöke Dobrev Klára volt, a vita napirendjére azonban a Fidesz-KDNP vetette fel a kárpátaljai magyarok ügyét. Bocskor Andrea kiemelte: előbb a gyűlöletbeszédet tették elfogadottá, majd törvényellenes házkutatásokat tartottak a magyarok megfélemlítésére. A kárpátaljai magyar politikus arra is emlékeztetett, hogy Ukrajna ellenségeként őt is halállistára helyezték az interneten. A politikus konkrét lépések megtételére sürgette az Uniót, vagyis hogy járjon el a szélsőséges ukrán honlap törlése, illetve a magyarok jogainak biztosítása érdekében.

  • A kárpátaljai magyarokért szólalt fel Bocskor Andrea az Európai Parlamentben

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Február elején életbe lép az orosz nyersolaj importjára vonatkozó újabb uniós szankció, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, illetve a meglévő készletből sem lehet eladni harmadik félnek. Egyes szakértők szerint ez pont az EU legfontosabb vívmányát, a szabad belső piacot rúgja fel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!