2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Külföld

A Kanári-szigeteken és Görögországban is pusztítanak erdőtüzek

Ismét erdőtüzek pusztítanak Görögországban, már Athént is elérte a füst. Cipruson egy közkedvelt nyaraló-övezettől 15 km-re csaptak fel a lángok. A Kanári-szigeteken továbbra sem sikerült eloltani a tüzet, újabb embereket kellett kimenekíteni.

  • A Kanári-szigeteken és Görögországban is pusztítanak erdőtüzek

Az Elafonisos-szigeteken már a legmagasabb riasztás van érvényben. Az ott nyaraló embereket ki kellett menekíteni.

Körülbelül 1000 km-re délre Cipruson is fellobbantak a lángok. A nyaralók által kedvelt területtől nem messze ütött ki az erdőtűz. A sűrű füst miatt a rendőrség több autópályát is lezárt a környéken.

A Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián sem sikerült még eloltani a tüzet. Már több mint 1500 hektárnyi terület égett le. Az oltásban mintegy 600 ember vesz részt, akiket 13 helikopter és repülőgép támogat a nehezen elérhető területek miatt. Az erdőtűz következtében három települést kellett evakuálni. Összesen több mint ezer ember hagyta el az otthonát.

"Elég sok nehézségen mentünk keresztül, de ezáltal erősebbé váltunk, és hiszem, hogy térség egyszer újra a régi lesz!" - mondta egy épp otthonát elhagyó férfi.

A tüzet valószínűleg emberi gondatlanság okozta,a hatóságok egy 55 éves férfit őrizetbe vettek.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!