2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

A jobboldali VOX azonnal leváltaná a baloldali spanyol kormányt

Bizalmatlansági indítvánnyal váltaná le a kormányt a spanyolországi VOX. A Santiago Abascal vezette jobboldali formáció ma terjeszti a dokumentumot a képviselőház elé, döntést azonban majd csak márciusban hoz a parlament. Tóth Brigitta tudósítása Spanyolországból.

  • A jobboldali VOX azonnal leváltaná a baloldali spanyol kormányt

A VOX már az idén decemberben esedékes választások előtt le akarja váltani Pedro Sánchez miniszterelnököt. Ennek főként az a rengeteg sarkalatos törvény az oka, amivel véleményük szerint a spanyol állampolgárok többsége nem ért egyet, de a kormány a radikális szövetségesei segítségével sorra fogadja el őket.

Santiago Abascal pártja egyebek mellett utal a 16 évesek szabad nemváltását engedélyező transztörvényre, a 16 éves kortól önkéntes és szabad abortuszt biztosító törvényre és a szexuális szabadság garantálását célzó csak az igen jelent igent nevű törvényre, ami miatt több száz erőszaktevő ítéletét enyhítették az elmúlt hónapokban, mert jogharmonizáció nélkül fogadták el az új jogszabályokat. Ekörül azóta is óriási a botrány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!