2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

A járványveszély közepette is kinyitnak az iskolák Európában

  • A járványveszély közepette is kinyitnak az iskolák Európában

A koronavírus-járvány miatt Európa-szerte korlátozásokkal készülnek a kormányok az új tanévre.

Maszkviselési kötelezettséget jelentettek be a spanyol és francia iskolákban.

Csehországban azonban nem lesz kötelező a védőeszköz viselete.

A német kancellár a járványhelyzet romlására számít, ezért Angela Merkel szerint meg kell tanulni együtt élni a kórral.

Európa-szerte komoly dilemma elé állítja a kormányokat az őszi iskolakezdés. A szakemberek szerint a fertőzések száma biztosan nőni fog, ennek ellenére a legtöbb országban szeptemberben megkezdődik a tanév.

Az Európai Unió legfertőzöttebb országában, Spanyolországban a kiskorúaknak is kötelező lesz a maszk viselése.

Tanítás előtt a diákok és tanárok testhőmérsékletét is meg kell mérni, a tantermeket gyakrabban kell szellőztetni és takarítani.

Madrid emellett engedélyezte vírus elleni védőoltás emberi tesztelését. Az ibériai állam Belgiummal és Németországgal közösen vesz részt a vakcina kísérletekben.

Franciaországban 11 éves kor felett kell maszkot hordani az iskolákban. Ezt a kötelezettséget valamennyi munkahelyre kiterjesztik, Párizsban pedig a közterületeken is kötelező lesz a védőeszköz viselése. A főváros mellett hasonló intézkedést vezetnek be más településeken is. A szabályszegőkre 135 eurós büntetést szabhat ki a rendőrség.

Csehországban is terveknek megfelelően indul a tanév, a tanulóknak nem lesz kötelező a szájmaszkok viselete.

Pesszimizmusának adott hangot a német kancellár is. Angela Merkel a járványhelyzet romlását várja az őszi és téli hónapokban.

Szlovéniában és Horvátországban szintén nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma, ezért utóbbi államot egyre több ország helyezi vörös listára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!