2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Fugadi Bánffyak

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A homoszexuális-házasságok miatt vonultak utcára

Százezren tüntettek a homoszexuális-házasságok legalizálása ellen Párizsban – de Lyonban is tízezren vonultak utcára.

Jobboldali szervezetek azért tiltakoztak, mert a szocialista kormány engedélyezné az egyneműek házasságát. Az iskolák alsó tagozatában a nemi különbözőség is a tananyag része lesz: arra biztatják a kisgyerekeket, hogy ők döntsenek arról, milyen neműként szeretnének élni.

Szétveri a családokat a szocialista kormány, ezzel vádolja a francia jobboldal Francois Hollande miniszterelnök kabinetjét. Egynemű párok már most is házasodhatnak, de egyelőre nem illeti meg őket minden jog, mint a hagyományos családokat. A kormány áprilisig készíti el a törvénymódosítást.

– Az üzenetünk csak annyi, hogy meg kell védeni a családokat és a gyerekeket. Minden gyereknek joga van ahhoz, hogy apja és anyja legyen. Egy férfi és egy nő, ami egyébként ahhoz is kell, hogy egy gyerek megszülethessen – vélekedett az egyik tüntető.

Párizs mellett Lyonban is volt felvonulás, itt a helyi érsek vezette a tömeget. A tüntetők azt is ellenzik, hogy az általános iskolákban a gender-elmélet is a tananyag része lesz. A 6 és 10 év közötti gyerekek lényegében maguk dönthetnének, hogy milyen neműek szeretnének lenni. A demonstrálók most országos tüntetéssorozatot hirdettek áprilisig, hogy a kormány ne változtasson a családjogi törvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rémálommá váltak a mindennapok a munkácsi magyar iskolában

Rémálommá váltak a mindennapok a munkácsi magyar iskolában

Egy hónapja tart a rémálom, nem csak a tanároknak, az egész iskola minden napja ekörül forog – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola egyik tanára annak kapcsán, hogy az új tanév már az ukránosítás légkörében zajlik.
Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!