2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Akik túlélték 02:00

Külföld

A Hezbollah vezetője óva intette Izraelt a Libanon elleni támadástól

Óva intette Izraelt hétfőn Libanon megtámadásától az Irán-barát Hezbollah libanoni síita szervezet vezetője, Haszan Naszralláh, és kijelentette: szervezete számára nincs több olyan határvonal, amelyet nem szabad átlépnie.

  • A Hezbollah vezetője óva intette Izraelt a Libanon elleni támadástól

"Az Izrael által a határai kapcsán felállított tiltott vonalat már átlépték, és ha megtámadják Libanont, a katonáik és a településeik kerülnek veszélybe" - jelentette ki Naszralláh a televízióban közvetített beszédében.

A Hezbollah vezetője közölte, hogy az izraeli katonai jármű ellen páncéltörő rakétával végrehajtott vasárnapi támadás új időszakot nyitott, hozzátette: a támadást napközben követték el, amikor az izraeliek fokozott megfigyelés alatt tartották a libanoni határt.

Naszralláh hangsúlyozta, hogy a mozgalma képes "mélységben" lecsapni Izrael területére, ha a zsidó állam megtámadja.

"Az üzenet világos: ha támadnak, valamennyi határ, minden katonájuk, a határon és az ország belsejében lévő telepeik veszélyben és célpontok lesznek" - így a Hezbollah vezetője.

Röviddel Naszralláh beszéde előtt a Hezbollah egy videofelvételt mutatott be a rakétatámadásról.

Libabonból több rakétát lőttek ki izraeli katonai célpontokra. A libanoni al-Manar televízió beszámolója szerint egy katonai támaszpontot is eltaláltak, ahol nagyobb robbanás hallatszott.

Az izraeli hadsereg a határ túloldalára irányzott, erőteljes ágyútűzzel válaszolt. Az izraeli tévék egyenes adásban közvetítették, ahogy becsapódnak a lövedékek és nyomukban füstfelhők emelkednek a magasba a határ túloldalán lévő Marún al-Rasz nevű falu környékén.

Az izraeli hadsereg már egy hete fokozott készültséget rendelt el a határ mentén, miután múlt vasárnap hajnalban drónok támadást hajtottak végre Bejrút Hezbollah uralta déli lakónegyedében egy precíziós rakétákat fejlesztő létesítmény ellen.

Az Egyesült Államok és Európa több országa terrorszervezetnek nyilvánította a Hezbollahot, és katonai szárnyáról hasonló döntést hozott az Európai Unió is.

Izrael északi határvidéke évek óta, a 2006 nyarán zajlott második libanoni háború óta csendes volt. A 2006-os harcok lezárása után az ENSZ békefenntartó ereje (UNIFIL) vette ellenőrzése alá a szomszédos dél-libanoni határsávot, megakadályozva a Hezbollah jelenlétét. Az UNIFIL vasárnap kiadott közleményében önmérsékletre szólította fel Izraelt és a Hezbollahot.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!