2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

A hadsereg is menti a lakosságot Spanyolországban

Hír TV

2019. szeptember 16., hétfő 09:56

Uniós segítséget kérne a valenciai regionális kormány az árvízkárok enyhítésére. A Spanyolországot sújtó heves esőzéseknek már hat halálos áldozata van, az ország déli részén szinte teljesen megbénult a közlekedés. A lakosság evakuálásában a katonaság is részt vesz.

A délkelet-spanyolországi károk enyhítésére a valenciai regionális kormány uniós segítséget szeretne kérni. Pedro Sanchez ügyvezető spanyol miniszterelnök szombaton járt a térségben és azt ígérte, hogy minden segítséget megadnak. Vasárnap hajnalban mintegy 1700 embert kellet kitelepíteni Alicante térségéből az áradások miatt. Az evakuálásokban a tűzoltóság mellett, a hadsereg is részt vett. Összesen 1400 katonát vezényeltek a helyszínre, akik helikopterekkel mentik a lakosságot a járművekkel megközelíthetetlen területeken.

Az áradások nemcsak a déli régiókat, hanem a főváros környékét is érintik. A Madrid melletti Arganda del Rey városát két héten belül már másodszor mossa el a heves esőzés. Az emberek a sarat takarítják az épületekből és az utcákról.

Az áradások miatt lezártak több mint 74 utat, valamint a Madridot és Barcelonát összekötő vasúti vonalat is. A meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban javulnak az időjárási viszonyok, azonban még napokig eltarthat, mire a víz visszahúzódik az érintett területekről és megkezdődhet a kárfelmérés.

Hír TV

x
Rendkívüli hír