2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Külföld

A hadsereg is menti a lakosságot Spanyolországban

Uniós segítséget kérne a valenciai regionális kormány az árvízkárok enyhítésére. A Spanyolországot sújtó heves esőzéseknek már hat halálos áldozata van, az ország déli részén szinte teljesen megbénult a közlekedés. A lakosság evakuálásában a katonaság is részt vesz.

  • A hadsereg is menti a lakosságot Spanyolországban

A délkelet-spanyolországi károk enyhítésére a valenciai regionális kormány uniós segítséget szeretne kérni. Pedro Sanchez ügyvezető spanyol miniszterelnök szombaton járt a térségben és azt ígérte, hogy minden segítséget megadnak. Vasárnap hajnalban mintegy 1700 embert kellet kitelepíteni Alicante térségéből az áradások miatt. Az evakuálásokban a tűzoltóság mellett, a hadsereg is részt vett. Összesen 1400 katonát vezényeltek a helyszínre, akik helikopterekkel mentik a lakosságot a járművekkel megközelíthetetlen területeken.

Az áradások nemcsak a déli régiókat, hanem a főváros környékét is érintik. A Madrid melletti Arganda del Rey városát két héten belül már másodszor mossa el a heves esőzés. Az emberek a sarat takarítják az épületekből és az utcákról.

Az áradások miatt lezártak több mint 74 utat, valamint a Madridot és Barcelonát összekötő vasúti vonalat is. A meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban javulnak az időjárási viszonyok, azonban még napokig eltarthat, mire a víz visszahúzódik az érintett területekről és megkezdődhet a kárfelmérés.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!