2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

A fukar hollandok miniszterelnöke ezúttal vétóval fenyeget

  • A fukar hollandok miniszterelnöke ezúttal vétóval fenyeget

Akárcsak az állam- és kormányfők júliusi csúcstalálkozóján, a jelenleg zajló EU-csúcson is éles magyar–holland szembenállás bontakozik ki az uniós keretköltségvetés, illetve a mentőalap ügyében.

A Magyar Nemzet megírta, Orbán Viktor szerint a büdzséalku végrehajtásáról éles viták zajlanak, többen össze akarják ezt kötni jogállamisági kérdésekkel. Utóbbiak közé tartozik Mark Rutte holland miniszterelnök, aki Brüsszelbe érkezve most is arról beszélt:

szigorú jogállamisági feltételeket kell rendelni az uniós pénzekhez, mert a hágai parlament kizárólag ez esetben adja áldását a végső megállapodásra. – Abban is reménykedünk, hogy az Európai Parlament is szigorú lesz az ügyben

– mondta a liberális kormányfő, egyúttal nem elég jónak titulálva a német EU-elnökség friss javaslatát az EU pénzügyi érdekeinek védelméről. Rutte azt is elképzelhetőnek tartja, hogy megvétóz majd egy Hollandia számára nem kedvező – értsd: a jogállamisági ügyet be nem betonozó – javaslatot.

A friss berlini kezdeményezésről Varga Judit igazságügyi miniszter a héten Facebook-oldalán azt írta: az elfogadhatatlan, hiszen az uniós szerződések egyoldalú módosítását jelenti azáltal, hogy új jogállamisági mechanizmust helyez kilátásba.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!