2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Külföld

A Függetlenség napjára időzítették az öngyilkos merényletet a Carnajev fivérek

Eredetileg július 4-én akartak robbantani a bostoni merénylők, közölték amerikai lapok nyomozati forrásokra hivatkozva. A sajtóértesülések szerint a Carnajev fivérek az öngyilkos merénylet lehetőségét is mérlegelték. Közben újabb gyanúsítottakat hallgatott meg a bíróság a bostoni robbantással kapcsolatban. A három fiatalt azzal vádolják, hogy bizonyítékokat tüntettek el a merénylet után.

Július 4-én, a függetlenség napján akartak öngyilkos merényletet végrehajtani a bostoni kettős robbantás gyanúsítottjai. A terrorizmussal vádolt Dzsohar Carnajev a börtönkórházban a nyomozóknak azt is mondta, hogy csak néhány nappal a maraton előtt döntöttek úgy, hogy mégis a futóversenyen fognak robbantani, mivel a pokolgépeket a vártnál hamarabb összeszerelték. Azt nem tudni, hogy júliusban pontosan hol akartak robbantani, de a nyomozók szerint a bostoni tűzijáték a félmilliós közönségével ideális célpont lehetett volna a testvérpár számára.

Az FBI jelenleg Dzsohar Carnajev laptopját vizsgálja, amelyet egy korábban őrizetbe vett, kazahsztáni évfolyamtársa adott át a rendőröknek. Őt és Dzsohar másik, szintén kazah származású szobatársát – akik lejárt vízummal tartózkodtak Amerikában – a rendőrök azzal vádolják, hogy bizonyítékként szolgáló tárgyakat tüntettek el, miután rájöttek, hogy barátjuk az egyik merénylő. A bostoni robbantások kapcsán a rendőrség korábban egy harmadik, amerikai diákot is őrizetbe vett, őt a hatóságok félrevezetésével vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!