2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

A frontvonalra látogatott Vlagyimir Putyin

Az oroszok éppen porig rombolják Bahmutot - mondta az ukrán szárazföldi erők parancsnoka. A hadvezető szerint a Föderáció fokozta a település elleni tüzérségi támadásokat és légicsapásokat. Eközben Ukrajnába látogatott Vlagyimir Putyin, a Herszon megyei főhadiszállást vette szemügyre az orosz elnök és a katonákkal is találkozott.

  • A frontvonalra látogatott Vlagyimir Putyin

Ukrajnába látogatott Vlagyimir Putyin, a Dnyepr orosz csapatcsoport főhadiszállására, Herszon megyébe utazott az orosz elnök. A Föderáció vezetője pedig nem érkezett üres kézzel.

A Föderáció elnöke meghallgatta a parancsnokok értékelését a frontvonalon zajló harcokról, majd a katonákat is felköszöntötte az ortodox húsvét alkalmából.

Órákkal Putyin ukrajnai látogatása után Volodimir Zelenszkij is úgy döntött, itt az ideje találkozni a frontvonalban harcoló katonákkal. Az ukrán elnök Avdijivkába látogatott, a Donyeck közelében fekvő, szorongatott helyzetben lévő városba.

Látogatása során egy katonai kórházba is betért az ukrán elnök, ahol a sebesültekkel és az orvosokkal beszélt, szemügyre vette a nehéz állapotokat.

Eközben folytatódik a pusztító ostrom Bahmutban: az ukránok felrobbantották a kultúra házát, indoklásuk szerint ezzel azt akarták elkerülni, hogy az oroszok saját állásokat alakíthassanak ki az épületben. Az ukrán védelmi állások ugyanis lassan kiszorulnak a város központjából, a Föderáció előrenyomulása hosszú idő után végül sikerrel kecsegtet.

Az ukránok szerint azonban jelentős veszteségeket okoznak az oroszoknak, és képesek mérsékelni a támadások erejét.

A legutóbbi moszkvai tájékoztatás szerint a hónapok óta ostromlott Bahmut nagyjából 80 százalékát már elfoglalták az orosz erők. A korábban 70 ezres népességű városból nagyrészt távoztak a polgári lakosok, de pár száz civil máig nem hagyta el otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!