2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Külföld

A frontvonalak lehetséges összeomlására figyelmeztet a Wagner-vezér

Oroszország pozíciói a kelet-ukrajnai Bahmut körül veszélybe kerülnek, ha csapatai nem kapnak lőszert - figyelmeztetett vasárnap az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője.

  • A frontvonalak lehetséges összeomlására figyelmeztet a Wagner-vezér

Jevgenyij Prigozsin szerint Oroszország Bahmut közelében lévő frontvonalai összeomolhatnak, ha erői nem kapják meg a Moszkva által februárban megígért lőszert.

"Egyelőre próbáljuk kideríteni az okot, hogy csak bürokratikus fennakadás történt vagy árulás" - mondta Prigozsin a Telegram-csatornáján.

Prigozsin rendszeresen bírálja az orosz védelmi vezetőket tábornokokat. A múlt hónapban Szergej Sojgu védelmi minisztert és másokat "árulással" vádolt, amiért visszatartották a lőszerellátást az emberei számára.

A Telegram-csatornáján szombaton közzétett videofelvételén Prigozsin azt mondta, hogy csapatai aggódnak amiatt, hogy a kormány lehetséges bűnbakként akarja beállítani őket, ha Oroszország elveszíti a háborút. "Ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik" - tette hozzá. "A helyzet nem lesz kedvező az orosz érdekeket védő összes katonai alakulat számára".

Volodimir Nazarenko, az ukrán csapatok egyik parancsnoka Bahmutban azt mondta, hogy nem kaptak visszavonulási parancsot, és a védelem tartja magát a zord körülmények között. "A helyzet Bahmutban és környékén pokoli, ahogy az egész keleti fronton" - mondta a Telegramon közzétett videójában.

Az ukrán hadsereg vasárnap késő este közölte, hogy az orosz erők megpróbáltak előrenyomulni Bahmut irányába, lövik a várost, valamint a közeli településeket. Prigozsin a múlt hét végén jelentette be, hogy a várost gyakorlatilag körülzárták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!