2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

A francia kormány visszavonja a nem közúti használatú gázolaj adójának emelését + videó

Meghátrál a francia kormány a gazdák tiltakozóhulláma láttán. A mezőgazdasági dolgozók több, mint egy hete tüntetnek, helyenként radikalizálódtak is. A napok óta tartó országos demonstrációk miatt a miniszterelnök bejelentette: teljesítik a követelések egy részét.

  • A francia kormány visszavonja a nem közúti használatú gázolaj adójának emelését + videó

Tűzbe borították a gazdák az A20-as autópálya környékét Franciaországban. Több mint egy hete demonstrálnak a kormány megszorításai, az Európai Unió – szerintük agrárellenes – zöld megállapodása és az ukrán termékek dömpingszerű behozatala ellen.

A francia farmerek csütörtökön az Európai Parlament elé szerveztek megmozdulást, hogy a brüsszeli vezetés is meghallja a hangjukat.

A tiltakozáshullám nyomán az új francia miniszterelnök péntek este bejelentette, hogy a kormány visszavonja a többi között a mezőgazdaságban használt nem közúti gázolaj adójának tervezett emelését.

Az elégedetlenség azonban nem csillapodik.

Berlin utcáit is traktorok lepték el. A dühös német gazdák a kormányzó zöldpárt székháza előtt tiltakoztak

Németországban hetek óta tüntetéshullámok vannak, de Lengyelországban, Litvániában és Romániában is rendszeresek a tiltakozóakciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!