2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Külföld

A francia elnök szerint Európának csapatokat kell küldenie Ukrajnába az oroszok ellen + videó

Engedélyt adott Nagy-Britannia Ukrajnának, hogy az általa biztosított fegyverekkel orosz területen lévő célpontokat támadjon.

  • A francia elnök szerint Európának csapatokat kell küldenie Ukrajnába az oroszok ellen + videó

Tűzoltók próbálják eloltani a mindent beborító lángokat az ukrajnai Harkov városban, miután dróntámadás érte a települést.

Közben újabb csodafegyverrel szerelik fel az ukrán légi erőt. A francia Védelmi és Fegyveres Erők Bizottságának vezetője megerősítette, hogy az Ukrajnának szánt F–16-os vadászgépek a legújabb francia AASM Hammer nagypontosságú légibombákat használhatják majd.

Emmanuel Macron és a német kancellár titkos vacsorát tartott Párizsban csütörtökön. -írja a Politico. A cikkből az is kiderül, hogy a találkozó egyik célja az volt, hogy megvitassák az Európai Unió és Kína politikáját, különös tekintettel a védelemre és annak finanszírozására.

Emmanuel Macron francia elnök: "Nincs konszenzus ezen ponton arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk. Semmit sem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön."

Erről még februárban beszélt a francia elnök. Macron a titkos találkozón sajtóinformációk szerint Macron megerősítette korábbi nézetét, úgy fogalmazott: ha ma nem vállalnak katonai konfliktust az oroszokkal, akkor a Föderáció megtámadhatja a lengyeleket, litvánokat, másokat is.

A Kreml szóvivője pénteken egy "nagyon veszélyes tendencia" részének minősítette Emmanuel Macron megjegyzéseit.

"Franciaország továbbra is arról beszél, hogy közvetlenül részt kell venni az ukrajnai konfliktusban. Ez egy nagyon veszélyes tendencia hadműveletet, amíg minden célját el nem éri - jelentett ki Dimitrij Peszkov.

David Cameron brit külügyminiszter bejelentette: Nagy-Britannia engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy az általa biztosított fegyverekkel orosz területen lévő célpontokat támadjon-erről a Washington Post ír. A lap rámutat: ez éles fordulatot jelent, ugyanis eddig a nyugati szövetségesek megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják, mert féltek az eszkalációtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!