2021. augusztus 2.,
hétfő, Lehel napja

„A férfiak többsége színvak” + Videó

2011. december 26., hétfő 15:05

Idehaza még zárva vannak a boltok, több angolszász országban ugyanakkor megkezdődtek a leárazások. Nagy-Britanniában és Ausztráliában ilyenkor hatalmas árengedményeket adnak a kereskedők, hogy túladjanak a karácsonyi készleteken.

Hajnal óta a nyitásra várnak az emberek Sidney-ben. A csengő megszólalása ezúttal nem a tőzsdei kereskedés, hanem a kiárusítás kezdetét jelzi a boltokban. Volt, ahol a kereskedők akár hatvan százalékkal is csökkentették az árakat, hogy megszabaduljanak a visszamaradt árutól. A kevesebb érdeklődő miatt a dulakodás ezúttal elmaradt az áruházak bejáratánál. Az üzletekben is zavartalanul lehetett válogatni.

– A férfiak többsége színvak. A feleségem nem akart ezért felkelni. Mit gondol, én meg tudom mondani, mi a különbség a rózsaszín, a kék és a halványlila között? – tette fel a kérdést egy vásárló férfi.

Az Ausztrál Kiskereskedők Szövetsége szerint az utóbbi hetekben csak két és fél százalékkal növekedett a kereslet, és a következő év is nagy kihívást jelent majd a kereskedőknek. Az év végi árleszállításnak egyébként ellenségei is vannak, akik egy gyilkos bálna képével tiltakoznak a „gyilkos kiárusítás” ellen.

Forrás: Hír TV