2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

„A fél fejem leszakadt” – vizsgálatot indított a turisztikai tárca + Videó

Vizsgálatot indított az egyiptomi turisztikai minisztérium a tavaly novemberi hurgadai buszbaleset miatt. A Hír TV úgy értesült, hogy a kairói magyar nagykövet kérésére vizsgálódnak, mert a busztársaság vitatja a felelősségét, és kártérítést sem hajlandó fizetni. A baleset azért történt, mert a sofőr túl gyorsan hajtott.

„A bal karom sérült meg és a fél fejem leszakadt, melyet aztán vissza tudtak varrni” – emlékszik vissza egy, a Hír Televíziónak nyilatkozó férfi, aki azon a buszon ült, amelyik tavaly novemberben a magyar turistákat vitte ki a hurgadai repülőtérre, de az egyik kanyarban felborult. A busz bal oldalán ült, ott egyedül ő maradt életben. „Azon vettem észre magam, hogy kint vagyok a buszból, vittem a karomat a jobb kezemmel, és a homokban botorkáltam. Akkor még nem volt ott mentő” – idézte föl a tragédiát.


A balesetben 11-en haltak meg, 28-an pedig súlyosan megsérültek. A buszt vezető egyiptomi férfi túl gyorsan vezetett, ezért borult fel a busz. A sofőr február óta előzetes letartóztatásban van. Közben az is kiderült, hogy az elmúlt években tucatszor büntették már meg gyorshajtásért. Az egyiptomi busztársaságnál a baleset után közölték: ők nem felelősek a tragédiáért.

A sérülteket képviselő egyik ügyvéd szerint egyelőre csak a busztársaság biztosítója fizet, de csupán a kárigények 7 százalékát. Az egyiptomi törvények szerint a fennmaradó részt a vállalkozásnak kellene állnia, csakhogy a cég eltűnt.

„Az Eastmar számunkra is három hónapja elérhetetlen, semmilyen nyilatkozatot nem tesz, telefonokra, e-mailekre nem válaszolnak” – közölte Ikanov Gábor ügyvéd.

A kairói magyar nagykövet a Hír TV információi szerint már felvette a kapcsolatot az egyiptomi turisztikai minisztériummal, amely vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!