2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Külföld

A fegyvernyugvás ellenére rakétákkal lőtték egymást a Gázai övezetben

A tűzszünet ellenére rakétákkal lőtték egymást az Iszlám Dzsihád harcosai és az izraeli katonák a Gázai övezet határán. A szemben álló feleknek a megállapodás értelmében éjfélkor kellett volna felfüggeszteni a harcokat. Ennek azonban nem tettek eleget.

  • A fegyvernyugvás ellenére rakétákkal lőtték egymást a Gázai övezetben

Rakéták csapódnak be a Gázai övezetbe. Az izraeli hadsereg légcsapásai nyomán többen megsérültek a palesztinok lakta térségben. A muzulmán radikálisok ellentámadást indítottak a zsidó állam ellen. A Vaskupola védelmi rendszer azonban a rakéták többségét megsemmisítette. A miniszterelnök azt mondta, felszámolják a szélsőséges erők ellenállását, és megölik azokat a terroristákat, akik továbbra is bombázzák Izraelt.

"Egy hadművelet részeként több gázai és szíriai célpontra is csapást mértünk. A manővert addig folytatjuk, míg helyre nem áll nyugalom. Szükség esetén repülőgépeket, helikoptereket és tankokat is bevetünk"

- fogadkozott a zsidó állam kormányfője.

Izrael küldöttei és az Iszlám Dzsihád harcosai hétfőn állapodtak meg, hogy éjféltől felfüggesztik a harcokat, az egyezséget azonban mindkét fél megszegte.

A palesztinok órákkal a légicsapások előtt jelentették be, hogy csütörtökön Egyiptomban tárgyal a Hamász mozgalom az Iszlám Dzsihád terrorszervezet és a Fatah párt képviselői a tartós béke lehetőségéről a zsidó állam illetékeseivel.

Izrael azért szeretne tűzszünetet, mert az országban 6 nap múlva parlamenti választásokat tartanak. Szakértők szerint ugyanakkor kevés az esély arra, hogy tartós tűzszüneti megállapodást kössenek az érintettek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!