2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Híradó 11:55

Külföld

A dzsihadisták szerint a koronavírus isten büntetése a Nyugatra

Az Iszlám Állam terrorszervezet szerint a koronavírus-járvány isten büntetése a hívő muszlimok ellen harcoló nyugati államokra.

  • A dzsihadisták szerint a koronavírus isten büntetése a Nyugatra

"Allah keze csapott le rátok, keresztesek (...) mivel a vallása és hívei ellen harcoltatok" - hangoztatta Abu Hamza al-Kuraiszi, a szélsőségesek szóvivője csütörtökön közzétett mintegy negyvenperces hangüzenetében, amely a dzsihadisták fő szócsövének számító al-Furkán tett közzé.

"Örülünk, hogy elért titeket isten haragja (...) Látjuk, hogy minden igyekezettel pénzt adtok ki, kétségbeesetten próbálva megmenteni a gazdaságotokat, amelyet a láz legyengített"

- tette hozzá.

A hangüzenet eredetiségét egyelőre nem lehetett független forrásból ellenőrizni, ugyanakkor az Iszlám Állam szokásos csatornáján tették közzé a közösségi médiában. Szakértők is abból indulnak ki, hogy a felvételen valóban Kuraiszi beszél.

Ez a szóvivő eddigi harmadik hangüzenete - írta Twitter-oldalán Rita Katz, az iszlamista szélsőségesek megfigyelésével foglalkozó SITE nevű központ igazgatója csütörtökön.

Kuraiszi a többi között kifogásolta, hogy a pandémia megfékezése miatt bezárták a mecseteket. Úgy fogalmazott, hogy "a bálványok tanult emberei" szólítottak fel erre, ugyanakkor pedig hallgatnak "a parázna gyülekezetekről", mint például a szórakozóhelyeken táncoló emberekről, mintha "a vírus csak a mecsetekben terjedne".

A terroristák szóvivője kijelentette, hogy az Iszlám Állam folytatja harcát. Mint mondta, a terrorszervezet új vezetője, Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi már áldását adta a "felőrlő hadjáratra". Egyben felszólította a dzsihadisták követőit, hogy fokozzák tevékenységüket.

Az Iszlám Állam 2014 nyarán hatalmas területeket hódított meg Irakban és Szíriában, ahol kikiáltotta hamis kalifátusát. A terrorszervezet időközben minden korábbi területét elvesztette, 2017-ben Irakban, 2019-ben pedig Szíriában katonai vereséget szenvedett, ezért áttért a gerilla hadviselésre, a szervezet aktív tagjai pedig sejtekbe szerveződve indítanak gyilkos támadásokat.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!