2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

A drezdai bombázások áldozataira emlékeztek

A drezdai bombázások 75. évfordulójára emlékeztek a német városban. A szövetségi elnök hangsúlyozta, a pusztító légitámadással kapcsolatban mindkettőre emlékezni kell: a német városok lakosságának szenvedésére és arra a szenvedésre, amit a németek okoztak másoknak. A második világháború egyik legpusztítóbb bombaháborúja számos emberéletet követelt.

  • A drezdai bombázások áldozataira emlékeztek

 

Élőláncot alkottak Drezda belvárosa körül az ünneplők, így tisztelegve a drezdai bombázások áldozatai előtt. A megemlékezésen a német államfő is részt vett. Frank-Walter Steinmeier hangsúlyozta, életben kell tartani a szörnyű támadás emlékét és szembe kell szállni mindazokkal, akik gyűlöletkeltésre és a náci Németország bűneinek megkérdőjelezésére akarják felhasználni az emlékezést, de azokkal is, akik elbagatellizálják az áldozatok szenvedését, és jogos büntetésként tekintenek a drezdai pusztításra.

A második világháború végén, 1945. február 13-án és 14-én az angolszáz szövetségesek több hullámban támadták a szászországi várost, gyakorlatilag a földdel téve azt egyenlővé.

A számos történész szerint az értelmetlen, katonai, stratégiai előnyt nem eredményező támadások áldozatainak számát a mai napig vitatják. Hivatalos adatok szerint 25 ezren vesztették életüket, ám a legtöbb feljegyzés több százezer halottról tanúskodik. Az áldozatok rendszerint megégtek vagy megfulladtak a gyújtóbombák keltette tűzviharokban.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!