2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A Deutsche Welle szerint a Carpathian Brigade egy neonáci ultracsoport

A német portálon a pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban kerültek szóba a magyar szurkolók - írja a Mandiner.

  • A Deutsche Welle szerint a Carpathian Brigade egy neonáci ultracsoport

Magyarországon a szurkolói kultúrát jobboldali ultra- és huligáncsoportok uralják, akik sosem csináltak titkot az antiszemita, illetve cigányellenes nézeteikből – írja a Deutsche Welle. A német portálon külön megnevezésre került a Carpathian Brigade nevű szurkolói csoport, amelyet szélsőjobboldali közösségek tagjaiból álló neonáci ultracsoportnak” nevezett.

A cikkben a pedofilellenes törvény kapcsán is kitértek a magyar szurkolókra. Példaként felhozták, hogy a magyar-portugál meccsen – amely mellesleg ugyanazon a napon volt, amikor elfogadták a pedofilellenes törvényt – a magyar nézőtéren LMBT-ellenes zászlókat lobogtattak, illetve homofób szólamokat kántáltak. Az ügyet jelenleg az UEFA is vizsgálja.

Emellett szintén említésre kerül, hogy a magyar szurkolók egy része határozottan ellenezte a meccsek előtti térdelést, amelyből több csapat is gyakorlatot csinált a rasszizmus elleni kiállás jegyében.

A német portál beszámolt arról is, hogy a június 23-án esedékes német-magyar meccsen már a házigazda München városi tanácsa szivárványszínűre világítaná ki a helyszínül szolgáló futballstadiont. „A városi tanács egy látható üzenetet kíván küldeni a szolidaritásáról a magyarországi LMBT-közösségnek, amelyet hátrány ér a magyar kormány által elfogadott új szabályozás miatt” – olvasható a müncheni frakciók közös közleményében.

A Fidesz május végén egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szigorítaná a pedofil bűncselekmények szabályozását. A javaslathoz később olyan módosítások érkeztek a kormánypárti frakcióból, amely többek között megtiltaná a homoszexualitás népszerűsítését a 18 éven aluliak számára az iskolák falain belül. Ezt az ellenzék és több civilszervezet is ellenezte. A törvényjavaslatot végül a kiegészítésekkel együtt június 15-én 157 igen és 1 nem szavazattal elfogadta az Országgyűlés. A szavazáson a Fidesz-KDNP mellett az ellenzéki soraiból a Jobbik szavazott igennel, míg az összefogás többi tagja távol maradt.

Mandiner

 

 

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!