2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A dalfesztivál szponzora ellen tüntettek

Kirúgott alkalmazottak tüntettek az Eurovíziós Dalfesztivált szponzoráló cég ellen Athénban. A résztvevők azt követelik, hogy a vállalat fizesse ki feléjük irányuló tartozását.

A tüntetést a görög Eurovíziós Dalfesztivál válogatójának helyszínére szervezték az eseményt szponzoráló magáncsatorna tulajdonosa ellen, aki olyan lemezbolthálózatot birtokol, ahonnan nemrég több száz embert bocsátottak el.

A demonstráció résztvevőit a rohamrendőrök tartóztatták fel. Az elküldött alkalmazottak a tartozás kifizetését követelik volt cégüktől. „A jogainkért tüntetünk. Korábbi munkaadónknak nincs pénze, hogy kifizessen minket, de arra van, hogy Eurovíziót rendezzen a görög állammal” – mondta felháborodottan az egyik tüntető.

Az Eurovíziós Dalfesztivált évtizedek óta a görög közszolgálati televízió finanszírozta, a válság miatt azonban ezúttal nem tudta kifizetni a 34 millió forintnak megfelelő részvételi díjat. Az állami médium magáncégeket vont be annak érdekében, hogy Görögország se maradjon ki a kontinens huszonhat országát megmozgató eseményből. A gazdasági válság miatt egyébként idén Törökország, Szlovákia és Portugália távol marad a versenytől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!