2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A cianidos bányászat betiltását kérik a néppárti képviselők

Magyar néppárti európai parlamenti képviselők sürgetik a cianidos bányászat uniós betiltását.

Bánki Erik, Tőkés László és Sógor Csaba levélben szólította fel a környezetvédelemért felelős EU-biztost, gyakoroljon nyomást Romániára, hogy a bukaresti parlament ne szavazza meg a verespataki aranybánya megnyitásáról szóló törvényjavaslatot. A levélírók emlékeztetnek arra, hogy három éve az Európai Parlament elsöprő többséggel szólította fel az Európai Bizottságot, kezdeményezze a ciános bányászat betiltását a tagállamokban, de a brüsszeli testület a mai napig nem tett semmit a határozat végrehajtásáért.

A néppárti politikusok szerint ha a bukaresti parlament engedélyezi a bánya újranyitását, akkor a tiszai ciánszennyezésnél is nagyobb természeti katasztrófa fenyegethet a közép-európai vízgyűjtő medencében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!