2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

A burka viselésének tilalmáról szavaznak Svájcban

  • A burka viselésének tilalmáról szavaznak Svájcban

Az arc eltakarását tiltó törvényről szavaznak ma Svájcban. A jobboldali néppárt kezdeményezését felmérések szerint a állampolgárok többsége támogatja. Az alpesi ország lakosai már 2009-ben megszavazták azt a törvényt, ami megtiltja az új minaretek építését, és az ország két kantonjában már tilos az arcfátyol viselete. Amennyiben a tervezetet a népszavazáson az állampolgárok többsége támogatja, az törvényi erőre emelkedik.

"Állítsuk meg a szélsőségességet!" - áll az arcfátylat viselő nő képével illusztrált plakáton. A Svájci Néppárt kampányának részeként az illusztrációt több városban is kihelyezték. A jobboldali tömörülés kezdeményezésére az alpesi országban ma szavaznak az arc eltakarását tiltó törvényről, amit felmérések szerint a legtöbb svájci támogat.

A tervezetet még a koronavírus-járvány előtt kidolgozták, amikor még nem terjedt el a betegség elleni védekezés részeként a védőmaszk viselete. A javaslat nem említi közvetlenül az iszlámot, ugyanannyira célja a maszkokban randalírozó focihuligánok és erőszakos tüntetők megállítása. A helyi média azonban elsősorban burka-tilalomtörvényként emlegeti.

Svájcban egyre feszültebb a viszony az állampolgárok és a muszlim társadalom között. Az alpesi ország lakosai már 2009-ben megszavazták azt a törvényt, ami megtiltja az új minaretek építését. És az ország két kantonjában már tilos az arcfátyol viselete. Amennyiben a tervezetet a népszavazáson az állampolgárok többsége támogatja, az törvényi erőre emelkedik.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!