2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A bölcsek tanácsa sem találja a megoldást

Legalább májusig nem lesz kormánya Olaszországnak a leköszönő államfő szerint. Giorgio Napolitano közölte: az utódja feladata lesz, hogy megoldást találjon a februári választást követő patthelyzetre. Olasz kommentárok szerint ez megismételt választást jelent. Az államfő utódjáról egy hét múlva kezdenek tárgyalni a parlamentben, de még az előző ciklus képviselői.

A bölcsek tanácsa sem tudja a megoldást az olasz kormányalakításra. A 10 fős testületet – korábbi alkotmánybírákat, jegybanki vezetőket és politikusokat – az államfő bízta meg, hogy találjanak közös nevezőt a 2 nagy pártnak. A februári választáson Pier Luigi Bersani balközép pártja az alsóházban szerzett többséget, a szenátusban a jobboldali Silvio Berlusconi jobboldali pártja nyert.

– A tárgyalások, döntések most már csak a politikusokon múlnak, és most már az utódom feladata lesz, hogy döntsön arról, hogyan tovább – közölte az olasz elnök.

Az új olasz államfőre várhat a feladat

Giorgio Napolitano utódjáról április 18-án kezd tárgyalni a parlament. Ez még az előző ciklus képviselőit jelenti, hiszen nincs új kormány. Ha megválasztják az új államfőt, az ő feladata lesz, hogy megismételt parlamenti választást írjon ki.

Berlusconi állítólag felajánlotta Bersaninak, hogy hajlandó támogatni a kormányát, ha cserébe az ő jelöltje lehet az államfő, de a hírek szerint erről sem tudtak megállapodni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!