2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

A baloldali olasz kormány ismét engedi kikötni az Ocean Viking civil hajót

Ismét kiköthet az Ocean Viking civil hajó Olaszországban, miután a baloldali kormány engedélyt adott rá. Az NGO jármű ezúttal 176 illegális bevándorlót szállít Európába. A bevándorlásellenes Liga képviselője szerint amióta a baloldali pártok irányítják az országot, ismét ellenőrizetlen és kezeletlen a migráció Itáliában.

  • A baloldali olasz kormány ismét engedi kikötni az Ocean Viking civil hajót

176 illegális bevándorlót vett fel a fedélzetére az Ocean Viking vasárnap. A civil hajó Líbiától mindössze 80 km-re mentette ki a migránsokat, ennek ellenére azonnal közölte, hogy nem hajlandó visszaszállítani a menedékkérőket az afrikai országba. Az NGO jármű inkább Európa felé indult, abban bízva, hogy majd valamelyik uniós tagállam megnyitja kikötőit. Az Ocean Vikingnak nem kellett sokat várnia. Kedden este a római belügyi tárca zöld utat adott így a civil hajó szerdán már ki is köthet a Puglia tartományban található Tarantoban.

A bevándorlásellenes Liga helyi képviselője tiltakozó akciót szervezett az Ocean Viking ellen.

Rossana Sasso közölte: a római kormány lerántotta a leplet a máltai megállapodásról, ugyanis szó sincs semmilyen elosztásról, hiszen a migránsok Olaszországban maradnak, Franciaország és Németország pedig nevet a markába. A politikus hangsúlyozta: amióta baloldali kormány van hatalmon ismét ellenőrizetlenné vált a migráció, mivel az NGO hajók folyamatosan szállítják Európába a menedékkérőket.

Az Ocean Viking augusztus óta összesen mintegy 700 migránst szállított a líbiai partoktól Európába. A jobboldali Olasz Testvérek szerint az Öt Csillag mozgalom és a Demokrata Párt Európa migránsközpontjává tette az országot.

Az olasz parti őrség eközben 180 embert mentett ki Málta közelében. A migránsok fadeszkából tákolt hajóval akarta eljutni a kontinensre. Meg nem erősített hírek szerint Málta egyik kikötőjébe szállították őket. Görögország is nehezen birkózik meg a rá nehezedő migrációs nyomással. Ismét több száz migránst szállították át Athénba, mivel az égei tengeri szigeteken egyre kaotikusabb állapotok uralkodnak a menedékkérők miatt.

Az ENSZ adatai szerint idén 50%-kal több migráns érkezett a térségbe mint tavaly. Csak szeptemberben több mint 12 500 bevándorló érte el a szigeteket. A régió 5 migránsközpontja 5400 ember befogadására képes. A szigeteken azonban jelenleg több mint 26 ezer migráns tartózkodik, ezért folyamatosak a rendbontások és az összecsapások a menekülttáborokban.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!