2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

A 75 évvel ezelőtti atomtámadásra emlékeztek Hirosimában

A 75 évvel ezelőtti atomtámadás áldozataira emlékeztek Hirosimában. 1945. augusztus 6-án reggel 8 óra 15 perckor robbant fel a Japán városra dobott amerikai atombomba. Aznap a város lakosságának harmada, mintegy 80 ezer ember vesztette életét. A bomba azonban a sugárzás miatt még évtizedekig szedte áldozatait: a teljes veszteséget 150 ezer főre becsülik. Kazumi Matsui polgármester a megemlékezésen azt mondta: 75 évvel ezelőtt mindenki azt gondolta, hogy a lerombolt városban még a fű sem fog nőni többet. A várost azonban újjáépítették és mára a béke szimbólumává vált a világban.

  • A 75 évvel ezelőtti atomtámadásra emlékeztek Hirosimában

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!