2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

7,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg Tajvant + videó

Évtizedek óta a legerősebb földmozgás rázta meg Tajvant helyi idő szerint szerda reggel. Több épület megrongálódott, Japánban és a Fülöp-szigeteken cunamiriadót kellett elrendelni. Négy ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek a földrengés következtében.

  • 7,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg Tajvant + videó

7,2-es (más források szerint 7,4-es) magnitúdójú földrengés rázta meg Tajvant helyi idő szerint szerda reggel. A szigetországban 25 éve nem volt ilyen erős földmozgás. A katasztrófa következtében a jelenlegi információk szerint négy ember meghalt, ötvennél is többen megsérültek, számos épület pedig összeomlott.

Nagyon erős volt. Úgy éreztem, mintha a ház összeomlana

– idézi a Reuters hírügynökség az egyik helyi lakost.

A földrengés nyomán cunamiriadót kellett elrendelni Japán déli szigetein és a Fülöp-szigeteken, ezt azonban később feloldották – írja a The Guardian brit napilap.

A rengés, amely 15,5 kilométeres mélységben történt, Hualienben okozta a legnagyobb károkat, ahol többeket csapdába ejtettek az összeomló épületek. A mentőszolgálatok jelenleg is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!