2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

6500 embernek kellett elhagynia otthonát

6500 embert telepítettek ki elővigyázatosságból egy angliai kisvárosból, amit teljesen elönthet az ár. A heves esőzések miatt ugyanis súlyosan megsérült egy közeli víztározó gátja. Az embereknek pénteken megengedték, hogy visszatérjenek egy rövid időre otthonaikba, hogy magukkal vigyék háziállataikat, illetve fontos dolgaikat.

  • 6500 embernek kellett elhagynia otthonát

A nemrég kinevezett brit miniszterelnök is ellátogatott az angliai Derbyshire-ben található Whaley Bridge településre.

Az egész várost azért kellett kiüríteni, mert a hőhullámot intenzív csapadék követte, a nagy mennyiségű eső miatt pedig súlyosan megrongálódott a közeli víztározó gátja.

Ha átszakad a torlasz,akkor olyan jelentős mennyiségű víz zúdulhat a kisvárosra, ami a település teljes pusztulásához vezetne. A kitelepített embereket a helyi iskolában és sportlétesítményben helyezték el. Az evakuált lakosoknak fel kell készülniük arra, hogy akár több napig nem térhetnek még vissza otthonaikba. A hatóságok mindent elkövetnek, hogy megoldják a problémát és elhárítsák a vészhelyzetet.

A brit Királyi Légierő helikopterekkel hordja a homokzsákokat a gát megerősítésére, és ezzel párhuzamosan nagy teljesítményű szivattyúkkal is csapolják a víztározóból a vizet, hogy ezzel csökkentsék a nyomást a gáton.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség a hét elején eltűnt tolna-mözsi 6 éves fiú ügyében. Az autista gyermek hétfőn délután ment el otthonról, több mint 500-an, rendőrök, polgárőrök, önkéntesek és a Terrorelhárítási Központ munkatársai keresték. Végül 24 óra elteltével a házuktól nagyjából 1 kilométerre lévő mezőgazdasági területen találták meg. Megfigyelésre kórházba szállították, ahonnan információink szerint már hazaengedték. A szülők felelősségét vizsgálják.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!