2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

6 hónappal meghosszabbíthatják az aláírásgyűjtést

Az Európai Bizottság javaslata alapján 6 hónappal meghosszabbíthatják az aláírásgyűjtést az európai kisebbségek védelme érdekében. A kezdeményezést a Székely Nemzeti Tanács indította el. Magyarországon már május elején megvolt a szükséges 1 millió aláírás, de még négy uniós országban is támogatókat kell szerezni. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

Zölhegyi Katalin kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Európai Bizottság a koronavírus-járvánnyal, illetve az azt övező kijárási korlátozásokkal indokolta az aláírásgyűjtés meghosszabbítását. Ezek miatt pedig kampányt nem lehetett folytatni.

A tudósító emlékeztetett arra, hogy a kezdeményezés célja, hogy az Európában őshonos kisebbségek közvetlenül kapjanak uniós forrásokat, vagyis, hogy a kohéziós támogatások terén kiemelten kezeljék a szóban forgó régiókat.

Elhangzott, hogy Magyarországon már május elejére összegyűlt egymillió aláírás, de Szlovákiában és Romániában is átlépte az aláírók száma a népesség arányában megállapított nemzeti minimum értéket.

Ahhoz azonban, hogy a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése sikeres legyen, még négy ország támogatása szükséges. Németországban és Ausztriában már el is kezdődött az aláírásgyűjtés - mondta el Zöldhegyi Katalin.

Kapcsolódó tartalmak:

Varga Judit: Újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése

Az SZNT úgy értékeli, további fél évet kapott az aláírásgyűjtésre

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben, ezért azt nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni. 2021. szeptember 24.

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!