2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

275 embert mentettek ki a Földközi-tengerből

  • 275 embert mentettek ki a Földközi-tengerből

A líbiai parti őrség 275 illegális bevándorlót – köztük 26 kiskorút – mentett meg a Földközi-tengeren az elmúlt napokban – jelentette be vasárnap Matteo Salvini olasz belügyminiszter, köszönetet mondva az észak-afrikai ország hatóságainak a műveletekért.

A Líbiába visszaszállított bevándorlók Szudánból, Maliból, Nigerből, Ghánából, Kamerunból, Algériából és Bangladesből származnak. Salvini megköszönte a líbiai hatóságoknak, hogy megmentette és hazavezette ezeket az embereket saját belső nehézségei és a főként Európa részéről megnyilvánuló külső bojkott ellenére is.

Olaszország és az Európai Unió kiképzéssel és felszerelésekkel támogatja a líbiai parti őrséget. Ezt emberi jogi szervezetek élesen bírálják arra hivatkozva, hogy a Líbiában működő migránstáborokban az embereket katasztrofális körülmények között tartják fogva.

Az olasz kormány világossá tette: Olaszország nem lehet többé a Földközi-tengeren kimentett migránsok kizárólagos partraszállási helye, és Olaszország nem kívánja tovább egyedül viselni a 2015 nyarán indult Sophia haditengerészeti misszió terheit. Róma már azzal fenyeget, hogy lezárja kikötőit, ha az uniós küldetésben részt vevő hajók továbbra is automatikusan Olaszországba szállítják a kimentett illegális bevándorlókat.

A Sophia misszió elsődleges feladata a Líbiából induló embercsempész-hálózatok megsemmisítése. 2015 óta azonban mintegy 50 ezer hajótöröttet is kimentettek a Földközi-tengerből, akiket kivétel nélkül Olaszországba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!