2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

25 embert vertek agyon álhírek miatt

25 embert vertek agyon Indiában az álhírek terjedése miatt az elmúlt három hónapban. A hamis hírek egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül terjednek, amelynek Indiában 200 millió felhasználója van.

  • 25 embert vertek agyon álhírek miatt

Az elmúlt három hónapban 25 embert vertek agyon, miután az az álhír terjedt el róluk, hogy egy gyerekeket elrabló banda tagjai. A hamis információ futótűzként terjedt el a WhatsApp nevű üzenetküldő alkalmazáson, amelyet 200 millió ember használ az országban. Az indiai kormány felszólított az amerikai céget, hogy derítse fel az álhírek forrását.

Megkértük a vállalat képviselőjét, hogy dolgozzanak ki egy mechanizmust a rosszindulatú üzenetek eredetének felderítésére. Azt mondta, megpróbálnak egy technológiát kifejleszteni - mondta az indiai telekommunikációs miniszter, Ravi Shankar Prasad.

Az álhírek terjedésének már tavaly is súlyos következményei voltak. Akkor az a hamis hír terjedt el, hogy a kanyaró elleni oltás árt a gyerekeknek, ezért negyedmillió kiskorú nem kapta meg a vakcinát. Helyi szinten az indiai hatóságok az iskolákban próbálnak küzdeni az álhírek ellen, a negyven perces órákon arra tanítják a gyerekeket, hogy kezeljék kritikusan az ellenőrizetlen eredetű információkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Az amerikai tanácsadók miatt szavazza le a baloldal a békepárti javaslatot a Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.
Földrengés volt Ausztriában

Földrengés volt Ausztriában

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!