2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

25 embert vertek agyon álhírek miatt

25 embert vertek agyon Indiában az álhírek terjedése miatt az elmúlt három hónapban. A hamis hírek egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül terjednek, amelynek Indiában 200 millió felhasználója van.

Az elmúlt három hónapban 25 embert vertek agyon, miután az az álhír terjedt el róluk, hogy egy gyerekeket elrabló banda tagjai. A hamis információ futótűzként terjedt el a WhatsApp nevű üzenetküldő alkalmazáson, amelyet 200 millió ember használ az országban. Az indiai kormány felszólított az amerikai céget, hogy derítse fel az álhírek forrását.

Megkértük a vállalat képviselőjét, hogy dolgozzanak ki egy mechanizmust a rosszindulatú üzenetek eredetének felderítésére. Azt mondta, megpróbálnak egy technológiát kifejleszteni - mondta az indiai telekommunikációs miniszter, Ravi Shankar Prasad.

Az álhírek terjedésének már tavaly is súlyos következményei voltak. Akkor az a hamis hír terjedt el, hogy a kanyaró elleni oltás árt a gyerekeknek, ezért negyedmillió kiskorú nem kapta meg a vakcinát. Helyi szinten az indiai hatóságok az iskolákban próbálnak küzdeni az álhírek ellen, a negyven perces órákon arra tanítják a gyerekeket, hogy kezeljék kritikusan az ellenőrizetlen eredetű információkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!