2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hunky Blues - Az Amerika Álom 02:00

Gazdaság

Zsigó Róbert: Az ország élelmiszer-ellátása biztosított

Az ország élelmiszer-ellátása biztosított, az agrárminisztérium mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon – jelentette ki Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

  • Zsigó Róbert: Az ország élelmiszer-ellátása biztosított

A politikus közlése szerint a koronavírus-járvány súlyos kihívások elé állította és állítja az élelmiszerlánc szereplőit a vetőmag-termesztőktől kezdve az állattartókon át az élelmiszerelőállítóig a kereskedőig és a vendéglátósig bezáróan.

Zsigó Róbert az elmúlt hetek eredményeit összefoglalva kiemelve, hazánk élelmiszer-biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában.

E feladatot országos hatáskörrel a termőföldtől az asztalig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felügyeli. A hivatal nemcsak azért felel, hogy biztonságos és minőségi élelmiszerek kerüljenek az asztalokra, hanem partnerségre törekszik a vállalkozásokkal

– tette hozzá.

A Nébih oldalán a korona-vírus aloldalon számos tájékoztató található az államtitkár közlése szerint. Kiemelte, itt olyan gyakorlati intézkedéek olvashatók, amelyek alkalmasak arra, hogy a vállalkozások ellássák legfőbb feladataikat. 

A Nébih tanácsokat ad a biztonságos üzemeltetés érdekében

- fűzte hozzá.

Zsigó Róbert közlése szerint jól vizsgáztak az áruházláncok és a beszerzés során is biztonságban érezheti magát mindenki.

A politikus arról arról is beszélt, hogy a szeszesitalgyártók átállhattak a fertőtlenítő-gyártásra. 

Az élelmiszerbiztonság nem ér véget az üzletekben, sőt a statisztikák alapján a háztartásokban válik sérülékennyé, éppen ezért a Nébih koronavírus-oldalán a vásárlók is tájékozódhatnak. A Magyar Táplálkozástanulmányi Társaság és TÉT Platform közreműködésével pedig a napokban elkészült a legújabb, a fogyasztóknak szóló élelmiszerbiztosnági ajánlás, ami letölthető a Nébih honlapjáról - emelte ki az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

A helyi termelők megsegítése érdekében internetes platformokkal segíti az agrárminisztérium a kapcsolattartást - erről is beszámolt Zsigó Róbert.

HírTV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!