2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

"...sírjuk felett száz virág..." 02:00

Gazdaság

Zöld utat kapott a tolnai víziközmű-társaság

Megkapta az energiahivatal működési engedélyét a Tolna Megyei Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű (ERÖV) Zrt. A társaságot az országban elsőként ilyen célra alakult társulás hozta létre. A hozzájuk csatlakozott településeknek azonos jogokat biztosít és beleszólást enged a zrt. működésébe.

Tolna megye víziközmű-társasága 64 településen szolgáltat. A cég tavaly nyáron alakult, a törvényben előírt minimum 150 ezer felhasználót már most túllépték, a megye lakosságának csaknem 60 százaléka az ügyfelük. A zrt.-nek nincs tartozása, saját magát finanszírozza.

A céget az országban elsőként megalakult Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltató Társulás hozta létre. Ennek elnöke úgy véli, a rezsicsökkentés eredményeként 10 százalékkal olcsóbb lett a szolgáltatás, de a cég ezt, illetve egy esetleges további ármérséklést is ki tud gazdálkodni. Ács Rezső szerint az is fontos, hogy valamennyi munkahelyet meg tudták őrizni. További cél volt, hogy növeljék a hatékonyságot, valamint hogy a folyamatban lévő ivóvízminőség-javító és szennyvízprojekteket segítsék, azokat a településeket pedig, ahol ezek elmaradásban voltak, felzárkóztassák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Őszi földmunkák

Őszi földmunkák

Hamarosan végeznek az őszi földmunkákkal a zalai gazdák. A csapadékos időjárásnak köszönhetően könnyebb lesz majd átvészelni a telet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!