2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Varga: Nem lehet gond az idei költségvetési deficittel

A jövő évi hiányszám lehet az igazi kérdés a Magyarország ellen indított túlzottdeficit-eljárás szempontjából – erről Varga Mihály beszélt vasárnap este a Magyar Televízióban.

A nemzetgazdasági miniszter azt mondta: az idei költségvetési deficittel nem lehet gond, hiszen kisebb intézkedésekkel is 3 százalék alatt tartható a hiány. A tárcavezető szerint az Európai Bizottság továbbra is kettős mércét alkalmaz.

Nem csak a számok alapján kell dönteni

Az Európai Bizottság gyakorlata szerint nem kizárólag a számok alapján dől el, hogy melyik állam mikor kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól – írja a Magyar Nemzet. Az Európai Bizottság vezetője például már május elején jelezte, hogy Olaszország ellen befejeződhet az eljárás annak ellenére, hogy a dél-európai ország államadóssága 90 éves rekordot jelentő mélyponton van. Márpedig a maastrichti kritériumok szerint a GDP-arányos adósságot is figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy ország kikerülhessen az eljárás alól. Málta esetében pedig annak ellenére szüntették meg tavaly a túlzottdeficit-eljárást, hogy a szigetországban idén és jövőre is három százalék feletti hiány várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!