2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Gazdaság

Varga: Nem az a cél, hogy ronggyá keressék magukat

Az elmúlt négy év arról szólt, hogy a gazdaságot helyre kellett állítani – ezt mondta Varga Mihály Tiszafüreden. A nemzetgazdasági miniszter és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Orbán-kormány eddigi eredményeit összegezte a telt házas lakossági fórumon.

Növekedett az átlagbér, csökkent a munkanélküliség, 1 százalék alá esett az infláció, megszűnt az önkormányzatok adóssága – az elmúlt négy év eredményeit sorolta Varga Mihály egy tiszafüredi lakossági fórumon. A nemzetgazdasági miniszter beszélt a rezsicsökkentés folytatásáról is, és megerősítette, hogy a szolgáltatókat nonprofittá akarják alakítani, bárhogy is támadják emiatt a kormányt külföldről.

„Ezek a szolgáltatók igenis horribilis, időnként horribilis profittal működtek. Itt nem az a cél az ország szempontjából, hogy egy energiaszolgáltató, akár a villamos energiában, akár a gázban, ronggyá keresse magát” – fogalmazott Varga Mihály.

A miniszter hozzátette: a paksi atomerőmű bővítése is az olcsó energiatermelést biztosítja, és azt, hogy az ország energiafüggetlensége tovább erősödjön. „A kormány ebben a kérdésben Paks mellett tette le a voksot. És ez is arról szól, hogy a pénzügyi függetlenségünk visszanyerése, az IMF-nek az elküldése, a törlesztés után az európai uniós túlzottdeficit-eljárás alól kikerülés után energiaellátásban is a saját lábunkra kell állni” – mondta Varga Mihály.

A térség másik országgyűlési képviselője, Fazekas Sándor szerint a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztése a környéken is érezhetően hozzájárult a munkanélküliség csökkentéséhez. „Minden településen látható az, hogy az elmúlt négy évben komoly vidékfejlesztési jellegű beruházások indultak meg. Ez jó alap arra, hogy a jövőben a Start-munkára, a mezőgazdasági termelés fejlesztésére, élelmiszer-feldolgozásra és az ipari parki fejlesztésekre alapozva a munkanélküliség a Tisza-tó térségében megszűnjön” – mondta a vidékfejlesztési tárca vezetője.

A lakossági fórumon elhangzott az is, hogy a mostani hétéves uniós ciklusban Jász-Nagykun-Szolnok megye 54 milliárd forinttal gazdálkodhat majd, amit a miniszterek tervei szerint munkahelyteremtésre és területfejlesztésre fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!