2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Varga Mihály: Nyugodtan mondhatom, hogy a nehezén lassan túl vagyunk + videó

A 2022 decemberi csaknem 45 százalékos csúcshoz képest alig 14 hónap alatt kevesebb mint huszadára zuhant az élelmiszerárak emelkedése. Mindez a célzott kormányzati intézkedéseknek, a jegybank lépéseinek illetve a Gazdasági Versenyhivatal aktív beavatkozásainak köszönhető – nyilatkozta híradónknak a GVH kommunikációs vezetője.

  • Varga Mihály: Nyugodtan mondhatom, hogy a nehezén lassan túl vagyunk + videó

A pénzügyminiszter a gazdasági évnyitón beszélt arról, hogy a magyar gazdaság túl van a nehezén, az inflációt sikerült letörni, a reálbérek pedig ismét növekednek. A legfrissebb KSH adatok szerint hét éve nem volt olyan alacsony az élelmiszer-infláció mint 2024 februárjában.

Az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója elmondta, már számítottak hasonló bejelentésre a KSH-tól, hiszen ők is érzékelik az árak mérséklődését.

Fodor Attila, kommunikációs igazgató, CBA: "Egyértelműen érzékelhető az, hogy az elmúlt fél, háromnegyed évben megállt az élelmiszer termékek árdrágulása és csökkenés vette kezdetét. Egyre több termékkör esetében figyelhető meg az, hogy a gyártók-beszállítók a korábbiakhoz képest jelentős árkedvezménnyel adják át a termékeket, mi ezeket az árkedvezményeket azonnal továbbadjuk a vásárlóknak azaz a fogyasztói árakat is mérsékeljük."

A 2022 decemberi csaknem 45 százalékos csúcshoz képest alig 14 hónap alatt kevesebb mint huszadára zuhant az élelmiszerárak emelkedése, köszönhetően a célzott kormányzati intézkedéseknek, a jegybank lépéseinek illetve a Gazdasági Versenyhivatal aktív beavatkozásainak - nyilatkozta híradónknak a GVH kommunikációs vezetője.

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, GVH: "Az is kiderül, hogy a 2024 februári éves alapon mért 2,2 százalékos havi élelmiszer áremelkedés közel 7 éve nem volt ilyen alacsony Magyarországon, legutoljára 2017 áprilisában volt ennél kisebb amikor 1,9 százalék volt."

A KSH friss adatai szerint éves összevetésben az élelmiszerek közül a liszt ára 19,6, a tojásé 19,1, a sajté 15,6, a vaj és vajkrémé 15,3, a száraztésztáé 13,4, a tejé 11,2 százalékkal csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!