2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Gazdaság

Varga Mihály: Jó lenne megállapodni

Jó lenne megállapodni az Európai Unióval és a valutaalappal, de ha ez nem sikerül, az élet akkor is megy tovább – mondta a Kossuth Rádióban Varga Mihály.

A hiteltárgyalásokért felelős miniszter hozzátette, hogy november 7-ig az ügyben fejlemény nem várható, Brüsszel ugyanis csak ekkor hozza nyilvánosságra a Magyarországról szóló értékelését, és az Európai Bizottság is ekkor dönthet az a túlzottdeficit-eljárásról. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: Budapest továbbra is érdekelt a megállapodásban, és most a nézetek közelítésén dolgoznak.

Van elképzelés és saját program

Továbbra sincs időpont az IMF és Magyarország közötti tárgyalások folytatására – tájékoztatta Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője szombaton a Reuters hírügynökséget. Varga Mihály tárca nélküli miniszter még pénteken kijelentette, hogy a kormánynak van saját elképzelése, saját programja, és egy hitelmegállapodással hozzá lehet tenni ehhez a programhoz.

Magyarország kész minden szükséges intézkedést megtenni annak érdekében, hogy kikerülhessen az Európai Unió 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárásának hatálya alól – mondta múlt csütörtökön Londonban Cséfalvay Zoltán.

Egy könnyen megoldható problémára hivatkozva hozhat Magyarország számára kedvezőtlen határozatot november 7-én a brüsszeli Európai Bizottság – írta korábban a Magyar Nemzet. Ügyünkben a jelek szerint nem szakmai, hanem politikai döntés születhet.

Kovács Árpád a HírTV Kontraszt című műsorában vasárnap elmondta: jóllehet a kormány által elfogadott kiigazító lépésekkel tartható a jövő évi 3 százalék alatti bruttó hazai termékhez viszonyított költségvetési hiány, az intézkedések fenntarthatósága azonban vitatható. A Költségvetési Tanács elnöke a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott hiteltárgyalásokról elmondta, hogy a mostani helyzet más, mint 2008-ban, hiszen magasabbak a tartalékok, kedvezőbb a lakosság megtakarításainak trendje és stabilabb az államháztartás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!