2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Gazdaság

Varga Mihály: A kormány a válsághelyzetben nem a megszorításokkal és nem az adóemelésekkel él

A kormány a járványhelyzetben is a hazai baloldal támadásainak és a külföldről elhangzott kritikák kereszttüzében áll – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn a parlamentben, napirend előtt. A tárcavezető közlése szerint igaz ez járvány elleni védekezésre, a gazdaságvédelemre, a családok, a gyermekek és az idősek védelmében hozott intézkedésekre. Sokan attól sem riadnak vissza, hogy bizonytalanságot keltsenek az emberekben, sőt álhíreket terjesszenek (…) pedig ebben a helyzetben elvárható lenne, ha valaki segíteni nem tud, nem akar, akkor ne ártson – tette hozzá a politikus.

  • Varga Mihály: A kormány a válsághelyzetben nem a megszorításokkal és nem az adóemelésekkel él

Varga Mihály emlékeztetett, az elmúlt hetekben valótlan állítások hangzottak el az államháztartás finanszírozásával kapcsolatban, ugyanakkor – folytatta – álságos a kritikákat olyanoktól hallani, aki 2010-re csődbe taszították az országot és a válságot megelőző időszakban is 6-8 százalékos költségvetési hiánnyal kormányoztak.

Sorolta:

  • a polgári kormány leszorította az államadósságot
  • áttért a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásra
  • csökkentette az ország kitettségét
  • rendbe tette az ország pénzügyeit

Magyarország finanszírozása nem csak az idei, hanem a következő évekre is biztosított, vagyis elegendő forrás áll rendelkezésre az ország működtetésére, a járvány elleni védekezésre, a gazdaság újraindítását szolgáló programok finanszírozására

– emelte ki.

A pénzügyminiszter felhívta rá a figyelmet, a kormány a válsághelyzetben sem a megszorításokkal és adóemelésekkel él, hanem éppen ellenkezőleg. A cél az, hogy mire megérkezik a vakcina a magyar vállalkozások növekedésre kész, versenyképes állapotban legyenek. A magyar államháztartás a forrásokat biztosítani fogja.

A pénzügyminiszter napirend előtti felszólalása: 

Kettős mérce a baloldalon

Kettős mérce működik a baloldalon. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette ki, miután a baloldal célkeresztbe vette a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, miután egy véleménycikket jelentetett meg az Origón. Demeter Szilárd azóta visszavonta cikkét és törölte Facebook-oldalát, ám az ellenzék továbbra is támadja.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szombaton jelentetett meg egy írást az Origo oldalán, amelyben úgy fogalmazott, hogy „Európa Soros György gázkamrája” illetve, „Soros György a liberális Führer”. Demeter Szilárd végül visszavonta az írást és még a Facebook-oldalát is törölte.

Az ellenzéki pártok viszont célkeresztbe vették a főigazgatót. Bajnai Gordon Demeter eltávolítását követeli a miniszterelnöktől, ugyanezt követeli a DK is. Gyurcsány párt azt írta közleményében: elvárják, hogy Demeter vasárnap estére munkanélküli legyen.

A DK-tól nem áll messze a megfélemlítés. A pártelnök korábban azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökét, hogy ha újra hatalomra kerülnek földönfutóvá teszi.

A főpolgármester is Demeter lemondását követelte közösségi oldalán.

Pedig Karácsony korábban a Hír TV-ben ismerte el, hogy szerinte nem nácizmus zsidó képviselőket listázni.

Az ellenzék úgy követeli Demeter lemondását, hogy korábban simán elfogadták, ha valaki az ő körükből elnézést kért egy-egy korábbi zsidózó kijelentésért.

Például zsidókat kifigurázó viccen nevetett Jakab Péter Jobbik elnök egy miskolci rendezvényen még 2010-ben. Akkor Pörzse Sándor gúnyosan azt mondta, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét. Később Jakab azt is számonkérte, hogy a zsidó elítéltek miért kaphatnak kóser ételt a börtönben.

Újbuda DK-s polgármestere László Imre pedig nem is olyan rég Hitlert éltette az egyik testületi ülésen.

Ám ennek sem lett következménye a baloldalon.

A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúszdások” elmennek a ház előtt

-így nevezte az izraeli turistákat a jobbikos Bíró László egyik korábbi Facebook- bejegyzésében. Egy másikban pedig Budapestet "Judapestnek" nevezte. A politikus mögé a teljes baloldali és liberális ellenzék is felsorakozott az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson.

Bíró magyarázkodásba kezdett, majd egy bocsátkérés után jelezte: ő lezártnak tekinti az ügyet. 

A DK szerint Bíró László esetében elég volt a bocsánatkérés.

Az ellenzék most is támad

A pénzügyminiszter Parlamenti felszólalásában emlékeztetett, hogy Demeter az eset után azt írta, hogy amit írt az sértheti az áldozatok emlékét – ezzel elismerte a hibáját.

Varga Mihály hangsúlyozta: az ellenzék ebben az ügyben is kettős mércét alkalmaz.

HírTV

 Kapcsolódó cikkek: 

Az ellenzék szerint a kormány gödörből néz a szakadékba

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!