2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Varga Mihály: A kormány a válsághelyzetben nem a megszorításokkal és nem az adóemelésekkel él

A kormány a járványhelyzetben is a hazai baloldal támadásainak és a külföldről elhangzott kritikák kereszttüzében áll – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn a parlamentben, napirend előtt. A tárcavezető közlése szerint igaz ez járvány elleni védekezésre, a gazdaságvédelemre, a családok, a gyermekek és az idősek védelmében hozott intézkedésekre. Sokan attól sem riadnak vissza, hogy bizonytalanságot keltsenek az emberekben, sőt álhíreket terjesszenek (…) pedig ebben a helyzetben elvárható lenne, ha valaki segíteni nem tud, nem akar, akkor ne ártson – tette hozzá a politikus.

Varga Mihály emlékeztetett, az elmúlt hetekben valótlan állítások hangzottak el az államháztartás finanszírozásával kapcsolatban, ugyanakkor – folytatta – álságos a kritikákat olyanoktól hallani, aki 2010-re csődbe taszították az országot és a válságot megelőző időszakban is 6-8 százalékos költségvetési hiánnyal kormányoztak.

Sorolta:

  • a polgári kormány leszorította az államadósságot
  • áttért a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásra
  • csökkentette az ország kitettségét
  • rendbe tette az ország pénzügyeit

Magyarország finanszírozása nem csak az idei, hanem a következő évekre is biztosított, vagyis elegendő forrás áll rendelkezésre az ország működtetésére, a járvány elleni védekezésre, a gazdaság újraindítását szolgáló programok finanszírozására

– emelte ki.

A pénzügyminiszter felhívta rá a figyelmet, a kormány a válsághelyzetben sem a megszorításokkal és adóemelésekkel él, hanem éppen ellenkezőleg. A cél az, hogy mire megérkezik a vakcina a magyar vállalkozások növekedésre kész, versenyképes állapotban legyenek. A magyar államháztartás a forrásokat biztosítani fogja.

A pénzügyminiszter napirend előtti felszólalása: 

Kettős mérce a baloldalon

Kettős mérce működik a baloldalon. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette ki, miután a baloldal célkeresztbe vette a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, miután egy véleménycikket jelentetett meg az Origón. Demeter Szilárd azóta visszavonta cikkét és törölte Facebook-oldalát, ám az ellenzék továbbra is támadja.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szombaton jelentetett meg egy írást az Origo oldalán, amelyben úgy fogalmazott, hogy „Európa Soros György gázkamrája” illetve, „Soros György a liberális Führer”. Demeter Szilárd végül visszavonta az írást és még a Facebook-oldalát is törölte.

Az ellenzéki pártok viszont célkeresztbe vették a főigazgatót. Bajnai Gordon Demeter eltávolítását követeli a miniszterelnöktől, ugyanezt követeli a DK is. Gyurcsány párt azt írta közleményében: elvárják, hogy Demeter vasárnap estére munkanélküli legyen.

A DK-tól nem áll messze a megfélemlítés. A pártelnök korábban azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökét, hogy ha újra hatalomra kerülnek földönfutóvá teszi.

A főpolgármester is Demeter lemondását követelte közösségi oldalán.

Pedig Karácsony korábban a Hír TV-ben ismerte el, hogy szerinte nem nácizmus zsidó képviselőket listázni.

Az ellenzék úgy követeli Demeter lemondását, hogy korábban simán elfogadták, ha valaki az ő körükből elnézést kért egy-egy korábbi zsidózó kijelentésért.

Például zsidókat kifigurázó viccen nevetett Jakab Péter Jobbik elnök egy miskolci rendezvényen még 2010-ben. Akkor Pörzse Sándor gúnyosan azt mondta, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét. Később Jakab azt is számonkérte, hogy a zsidó elítéltek miért kaphatnak kóser ételt a börtönben.

Újbuda DK-s polgármestere László Imre pedig nem is olyan rég Hitlert éltette az egyik testületi ülésen.

Ám ennek sem lett következménye a baloldalon.

A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúszdások” elmennek a ház előtt

-így nevezte az izraeli turistákat a jobbikos Bíró László egyik korábbi Facebook- bejegyzésében. Egy másikban pedig Budapestet "Judapestnek" nevezte. A politikus mögé a teljes baloldali és liberális ellenzék is felsorakozott az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson.

Bíró magyarázkodásba kezdett, majd egy bocsátkérés után jelezte: ő lezártnak tekinti az ügyet. 

A DK szerint Bíró László esetében elég volt a bocsánatkérés.

Az ellenzék most is támad

A pénzügyminiszter Parlamenti felszólalásában emlékeztetett, hogy Demeter az eset után azt írta, hogy amit írt az sértheti az áldozatok emlékét – ezzel elismerte a hibáját.

Varga Mihály hangsúlyozta: az ellenzék ebben az ügyben is kettős mércét alkalmaz.

HírTV

 Kapcsolódó cikkek: 

Az ellenzék szerint a kormány gödörből néz a szakadékba

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

A családokat, a gyermekvállalást támogató adórendszer 2015-ben bővült az első házasságukat kötők adókedvezményével. 2021. szeptember 19.

Ismét alaptalanul támadja a baloldal a vadászati világkiállítást

Jövő szombaton nyílik az év legnagyobb nemzetközi természeti kiállítása. 2021. szeptember 18.

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!