2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Az ellenzék szerint a kormány gödörből néz a szakadékba

  • Az ellenzék szerint a kormány gödörből néz a szakadékba

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint nincs gyors segítség, csak megszorítások vannak.

„Úgy könnyű megszorítások nélkül válságot kezelni, hogy másra hárítják át a terheket” - fogalmazott a DK-s politikus.

Arató Gergely szerint a kormány rohan devizahitelért, miközben kedvező gazdasági helyzetben kígyót-békát kiabáltak az előző kormányzatra, mert hitelt voltak kénytelenek felvenni.

„800 milliárd forintnyi hitelt vettek föl csak az utóbbi időszakban. Az államadósság újra 70% fölött van, pontosabban 73% fölött. Romániában, csak hogy hasonló példát vegyünk épphogy meghaladta a 40%-ot.”

A DK politikusa szerint nem kéne szidni az Európai Uniót, hiszen jelenleg is ők adnak segítséget. Úgy véli, a kormánynak kizárólag az ellenségkeresés és a háborúzás a fontos.

A gazdasági adatok idézésénél csúsztatott a miniszerelnök-helyettes Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint. Szerinte ugyanis a KSH adatai mást mutatnak.

„A negyedévi GDP adatok azt mutatják, hogy még mindig 4,6%-os mínuszban van a gazdaság az előző év hasonló időszakához képest.”

13,6%-os visszaesés, mint amit idén az ország a második negyedévben produkált, még a 2008-as gazdasági világválságban sem volt a hazai GDP-ben, de most sikerült egy ennél is mélyebb szakadékba esnie a magyar gazdaságnak.

A munkahelyek védelmével sincs megelégedve a Párbeszéd politikusa. A kormány saját bevallása szerint valamivel 200 ezer fölött van azon munkavállalók száma, akiknek bérkiegészítő támogatást adtak. Szerinte ez a munkavállalók számához képest nagyjából 5%, míg ez a szám Ausztriában vagy Németországban 20-30% körül mozog.

 

Mellébeszélés, egy csipetnyi blöff, némi politikai cirkusz, pánik és az érdemi bejelentések teljes hiánya jellemzi a kormány jelenlegi politikáját Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint.

A magyar közép- és kisvállalkozások tömeges csődjéhez fog vezetni heteken hónapokon belül a jelenlegi helyzet, mivel a KSH adatai szerint a szolgáltatások exportja 32,6%-al csökkent, az import 31,1%-al. A gazdaságban a lejárt számlák megduplázódtak ez elmúlt időszakban, 23%-ról 43%-ra növekedtek sorolta az adatokat az MSZP politikusa.

Elmondta a vétócirkusz veszélyeztet több ezer milliárd forintnyi uniós támogatást, úgy, hogy idén 1700 milliárd forint nem érkezett be a költségvetésbe.

„Ez kizárólag az önök hatalmi politikai játszmájának része, csak tudja miniszer úr nem önök, hanem a magyar vállalkozók meg a magyar emberek fogják megfizetni a nap végén az árát.”

 

Csárdi Antal, az LMP-s országgyűlési képviselője szerint egy áldozati szerepben akar tetszelegni a kormány.

Az LMP politikusa öltségvetési módosítást szeretne látni. Szerinte ugyanis a kormányzat teljes csöndben van a 2021- évi költségvetéssel kapcsolatban, közben pedig mindenféle kommunikációs panelt felhasználva kommunikálnak róla.

„Úgy volna szükségszerű beszélni róla, hogy be van nyújtva és látható mindenki számára, választó polgár, képviselő számára egyaránt, hogy mik az önök tervei 2021-ben.”

Csárdi Antal a válságkezelési intézkedésekkel kapcsolatban elmondta, eddig csupán a legfontosabb területet nem érintette a kormány, mégpedig a dolgozó emberek mindennapi élete. Szerinte ugyanis a bérpótlás, amit a kormány intézett kevés, elhibázott és kései, a táppénz ideiglenes megemelését is hiányolja, valamint a munkakeresési járadék idejének kitolásával való harcot is elfogadhatatlannak tartja.

HírTV

 

Kapcsolódó cikkek:

Varga Mihály: A kormány a válsághelyzetben nem a megszorításokkal és nem az adóemelésekkel él

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szánthó Miklós: Engedtessék meg, hogy mi ebből ne kérjünk idehaza

Szánthó Miklós: Engedtessék meg, hogy mi ebből ne kérjünk idehaza

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának Facebook bejegyzése annak kapcsán, hogy Nelson Piquet-t, a Forma-1 korábbi háromszoros világbajnokát egy brazil bíróság 342 millió forintnyi bírság megfizetésére kötelezte, mert a taláros testület szerint rasszista és homofób kijelentéseket tett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!