2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Gazdaság

Varga: 120 milliárd forint pluszt jelenthetnek az adóintézkedések

110-120 milliárd forinttal javíthatják a költségvetés egyenlegét a hétfőn bejelentett adóintézkedések – erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt a közrádióban. Varga Mihály szerint az előzetes becslések alapján a lépések pótolhatják azt az összeget, amely a vártnál alacsonyabb infláció miatt hiányzik a büdzséből. A tárcavezető arról is beszélt, hogy ősszel dőlhet el, fel lehet-e oldani a májusban bejelentett költségvetési zárolásokat. Varga Mihály a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: nem vállalják át a bankok az önkormányzati adósság után fizetendő 7 százalékos kezelési költséget a kormánytól.

Varga Mihály ezzel indokolta, hogy a Bankszövetség egyelőre nem foglalt állást a tárca által bejelentett kiigazító lépésekről, amelyek többek között a pénzintézetekre kivetett tranzakciós illeték megemelését tartalmazzák. „Összevontuk ezeket a beruházásokat. Szerepel abban a törvényjavaslatban, amit beadtunk a parlamentnek, egy beruházási alap, ezt létrehoztuk, és ebbe a beruházási alapba beletettük azokat a beruházásokat, amelyek vagy csak 2013-ban, vagy 2013-ban és 2014-ben valósulnak meg, és azt mondjuk, hogy ide a vagyongazdálkodásból származó többletforrásokból lehet majd még pénzt befizetni. Tehát a kétrészes intézkedésnek, ami az adókat, az illetéket, a bányajárulékot és a többit illeti, valamint ennek a beruházási alapnak az összege összességében egy 200 milliárdos csomagot jelent” – mondta a nemzetgazdasági miniszter. (Kattintson a teljes interjúért!)

Mesterházy: Újabb terhek a magyar embereknek

Újabb megszorítás, újabb terhek a magyar embereknek. Így értékelte a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett intézkedéseket az MSZP. A párt elnöke azt mondta: ezek a megszorítások drágítani fogják az emberek életét, mert a cégek át fogják hárítani a terheket a lakosságra. Mesterházy Attila szerint gazdaságpolitikai fordulatra és munkahelyteremtésre lenne szükség. „Ez a mostani megszorítás terhelni fogja a munkavállalókat, a kis- és középvállalatokat és a nyugdíjasokat, szinte az egész magyar társadalmat nehezebb helyzetbe fogja hozni. Éppen ezért mi azt gondoljuk, hogy nem további megszorításokkal, hanem egy gazdaságpolitikai fordulattal kellene kezelni ezeket a gondokat” – jelentette ki az MSZP elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!