2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Újabb 165 millió euró a gazdák megsegítésére

Brüsszel újabb 165 millió euróval segíti az orosz embargó által sújtott gazdákat.

Brüsszel újabb 165 millió euróval segíti az orosz embargó által sújtott gazdákat – az Európai Bizottság az eladatlan romlandó zöldséget és gyümölcsöt vásárolja fel a rendkívüli pénzalapból. A korábbi, augusztusban bejelentett 125 millió eurós keretet felfüggesztették a túl sok jelentkezés és a visszaélések miatt. A mostani támogatást viszont már tagállami és termékkvóták alapján osztják szét.

A magyar Földművelésügyi Minisztérium elegendőnek tartja a keretet a szeptember 10-éig benyújtott hazai igények kielégítésére. A tárca, közleményében kiemeli: a költségeket az EU általános költségvetési tartalékából fedezik, ami összhangban van azzal a magyar törekvéssel, hogy a gazdák kártalanítása ne a területalapú támogatások rovására történjen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!