2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Új alapokra helyezik a Dunaferrt

A Dunai Vasműbe látogatott Novák Katalin köztársasági elnök. A cég új indiai tulajdonosa elmondta: fontos hogy a munkavállalókkal és a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együtt megtudták menteni az acélművet. Fónagy János a tárca államtitkára a bejárást követően azt mondta: egy ország építőiparának alapanyaggal való ellátása hozzátartozik a szuverenitáshoz.

  • Új alapokra helyezik a Dunaferrt

Ma még elavult technológiával dolgoznak a Dunai Vasműben. Többek között ezért lett fizetésképtelen a cég az elmúlt év decemberére. Magyarország egyetlen megmaradt acélgyárában csaknem hetven éve folyamatos a termelés még most is több mint négyezer embert foglalkoztat. A Dunaferrt csődközeli helyzetéből az állam pályázati értékesítés útján segítette ki. Az új tulajdonos egy indai beruházó, amely hétfőtől veszi át teljes körűen az irányítást a vasműben.

Ebből az alkalomból látogatta meg a kohót Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfőt mellett a kormányt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium két államtitkára képviselte. Fónagy János a bejárás után azt mondta: nem kérdés, hogy a szükség van acélgyártásra Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Románia nem előzte meg Magyarországot

Románia nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!