2023. 01. 31. Kedd Marcella napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Történelmi csúcson a magyar állampapírok iránti bizalom

Történelmi csúcsot döntött a magyar állampapírok utáni bizalom itthon és külföldön is – jelentette ki a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke.

Puskás Imre azt mondta: júliusban meghaladta az 1320 milliárd forintot a lakossági tulajdonban lévő állampapír-állomány. Szerinte ez nagyon jó hír a költségvetésnek, mert azt jelenti, hogy az állam saját polgárainak tartozik. A politikus úgy fogalmazott: az állampapírok iránt utoljára az első Orbán-kormány idején volt hasonló mértékű kereslet, a mélypont pedig a Bajnai-kabinet idejére esett.

„Ez azt jelenti, hogy a polgárok bizalmat éreznek az állam iránt, hiszen a saját megtakarításaikat fordítják arra, hogy állampapírokat vásároljanak – fogalmazott Puskás Imre. – Ezzel nyilvánvalóan egy pénzügyi kockázatot vállalnak, de miután ezt nagyon sokan teszik, és láthatóan egyre jobb mértékben, ez azt jelzi, hogy ők nem kockázatot éreznek, hanem biztonságot éreznek” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Tartja magát a forint

Tartja magát a forint

A témával kapcsolatban Erdélyi Dórát, az Economist Gazdaságkutató elemzőjét kapcsoltuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!